Aanpassingen busdienstregeling Arriva in Brabant

Passend bij het huidige en verwachte reizigersaanbod, start Arriva in Brabant vanaf dinsdag 2 juni 2020 weer met de reguliere dienstregeling. Vanaf dinsdag 2 juni rijden de bussen op werkdagen weer volgens de winterdienstregeling. Op zaterdagen rijden de bussen volgens de zaterdagdienstregeling en op zondag volgens de zondagdienstregeling. Wel zijn er een aantal extra aanpassingen. Door de aanpassingen in de dienstregeling gaan er in deze regio dus weer meer bussen rijden. Voorop staat dat het OV nog steeds geen uitje is en het verzoek is om alleen te reizen met het OV als het echt noodzakelijk is.

Aanpassingen in de winterdienstregeling


In vergelijking met de reguliere winterdienstregeling zijn er dagelijks de volgende uitzonderingen:

  • Er is geen grensoverschrijdend vervoer naar België mogelijk en daarom rijdt lijn 6 Breda-Meersel Dreef tot Galder en lijnen 105 en 106 Bergen op Zoom-Putte tot de halte gemeentehuis in Putte (NL).
  • Stadslijnen 8 (Breda CS-BUas) en 9 (Breda CS-Loevesteinstraat) in Breda rijden niet.
  • Buurtbuslijnen (200-lijnen) rijden niet.
  • De Nightliners in Breda, Tilburg en ’s Hertogenbosch (lijnen 847 t/m 855) rijden niet.
  • Schoolliners (600-lijnen) rijden niet met uitzondering van een aantal lijnen. De volgende schoolliners rijden wel: lijnen 615, 617, 618, 619, 620, 621, 628, 630, 633, 639, 662, 690.
  • Transferiumlijnen ’s-Hertogenbosch: Lijn 60 rijdt volgens de reguliere dienstregeling met als aanpassing dat de tijden van de laatste ritten vervroegd zijn. Lijnen 70 en 80 rijden niet.

Reisinformatie dienstregeling


De complete aangepaste dienstregeling is te vinden op de website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie ook op www.arriva.nl/corona.

Buurtbussen en regiotaxi

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 juli. Meer informatie over regiovervoer in jouw regio: www.bravo.info/regiovervoer.  

Mondkapje verplicht, vervoerbewijs en handhaving


In de komende periode vinden er in de bussen ook weer controles plaats om onder meer zwartrijden te voorkomen. De Arriva-medewerkers die deze controles uitvoeren, worden voorzien van de benodigde beschermingsmiddelen zoals een mondkapje om hun taken veilig uit te kunnen voeren. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht voor reizigers. Reizigers worden nog steeds verzocht achter in te stappen. Het is momenteel daarom niet mogelijk een kaartje bij de buschauffeur te kopen. De mogelijkheden voor een vervoerbewijs zijn het reizen met je OV-chipkaart, het kopen van een e-ticket via arriva.nl/eticket of de Arriva app. Ook kan er een vervoerbewijs gekocht worden bij de Arriva OV Servicepunten. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoerbewijs en het in- en uitchecken tijdens de reis.