Aanpassingen busdienstregeling Arriva in Lelystad

Passend bij het huidige reizigersaanbod, rijdt Arriva vanaf zondag 10 mei 2020 een aangepaste dienstregeling. Er gaan meer bussen rijden. Voorop staat dat het ov nog steeds geen uitje is en verzocht wordt alleen te reizen met het ov als het echt noodzakelijk is.

De aangepaste dienstregeling is een vakantiedienstregeling. Vertrektijden zijn aangepast om zo beter aan te sluiten op de treinen:

  • In de ochtendspits rijden de eerste drie ritten van lijn 7 via de Penitentiaire Inrichting Lelystad, zodat medewerkers hier sneller op het werk zijn.
  • Lijn 1 en lijn 4 rijdt op werkdagen een vakantiedienstregeling; er rijden 2 ritten per uur overdag.
  • Lijn 8 bedient voortaan de halte Salland in beide richtingen (heen en terug). De halte Rijnland komt daarmee te vervallen.
  • Om aan te sluiten bij de eerste Intercity naar Almere en Zwolle;
    - vertrekt de eerste rit van lijn 3 vanaf de Oostvaardersbrug via Reygersbeek voor inwoners van de Kustwijk en Bataviahaven.
    - rijdt de extra vroege eerste rit van lijn 4 vanuit de Zuiderzeewijk vanaf het Lelycentre als lijn 5 naar het station.

Dienstregeling per 1 juni en reisinformatie

Voor Arriva geldt dat er per regio wordt bekeken hoe de dienstregelingen richting 1 juni maximaal worden opgeschaald. De aangepaste dienstregeling is te vinden op onze website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/corona.