Aanpassingen in de dienstregeling Arriva Gelderland en Vechtdallijnen Overijssel 

Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Arriva zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in onze dienstregeling. In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Vanaf vrijdag 20 maart voeren wij een aangepaste dienstregeling in voor Gelderland en de Vechtdallijnen in Overijssel. Voor Bus Achterhoek/Rivierenland geldt een vakantiedienstregeling. Voor Trein Achterhoek/Rivierenland en de Vechtdallijnen geldt ook de vakantiedienstregeling. Dit betekent dat er met minder materieel wordt gereden. Omdat het aanbod van reizigers drastisch is gedaald, betekent dit dat we kortere treinen inzetten. Deze aanpassingen gelden voorlopig tot 6 april.

Bus

De aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals deze tijdens reguliere vakantieperiodes geldig is. Alle specifieke en versterkende busschoollijnen (alle lijnen die met het getal 6 beginnen) worden vanaf dinsdag 17 maart uit de dienstregeling gehaald. Lijn 673 blijft wel rijden. Scholen in de Achterhoek blijven bereikbaar via onze reguliere busritten via de vakantiedienstregeling.

De dienstregeling van lijn 44 (Tiel - Wageningen v.v.) is niet goed in geladen in de reisplanners. Hierdoor kan een foutief reisadvies worden getoond. Hier treft u de juiste dienstregeling aan voor lijn 44 op werkdagen. Op zaterdag en zondag wordt de reguliere zaterdag en zondag dienstregeling gereden.

Buurtbuslijnen

                                                                                                                                                    
Alle buurtbussen in de regio oost zijn op advies van de provincie Gelderland gestopt met rijden omdat het reizigersaanbod vanaf 16 maart drastisch is afgenomen. Kijk voor de actuele informatie op de website arriva.nl/corona. 

Vlinderservice

                                                                                                                                                       
De Vlinderservice in Lochem, Tiel en de Bommelerwaard rijden vanaf vrijdag 20 maart niet meer aangezien we in deze kleine bussen de gewenste afstand tussen passagiers en chauffeur en passagiers onderling niet kunnen waarborgen.

De Vlinderservice in Zutphen en Doetinchem rijden vanaf vrijdag 20 maart niet meer als Vlinder maar met een grote bus volgens een vaste route en vaste dienstregeling; voor deze ritten is het reserveren dus niet nodig. De vertrektijden op Station Zutphen en Centrum Doetinchem + Slingeland Ziekenhuis zijn gelijk aan de vertrektijden waarop normaal de Vlinder vertrekt. Bij het ziekenhuis in Doetinchem vertrekt de bus van de halte voor lijn 51 (haltekom voor richting station Doetinchem) en dus niet van de halte ziekenhuis Hoofdingang.

Door de wijzigingen in Zutphen en Doetinchem blijven GGNet in Warnsveld (bushalte Havepad) en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem met openbaar vervoer bereikbaar.

Trein

                                                                                                                                                          

De Daybreaker (nachttreinen van Arnhem naar de Achterhoek) rijdt sinds afgelopen weekend niet meer. Dit blijft zo tot nader order. In de gehele regio Oost gaan we voor de treinen een vakantiedienstregeling rijden. Vertrektijden en de frequentie blijft daarbij hetzelfde maar we passen wel de materieelinzet aan. Omdat het aanbod van reizigers drastisch is gedaald, betekent dit dat we kortere treinen inzetten.

Reisinformatie

   
De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook te zien op arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden bij de halte raadplegen.  De informatie over de vertrektijden van de aangepaste dienstregeling is te vinden op onze website bij de vertrektijden in de periode ‘vakantiedienstregeling’

Meer info? 


Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijzen we je naar de website www.arriva.nl/corona.