Aanpassingen trein-en busdienstregeling Arriva Achterhoek, Rivierenland en de Vechtdallijnen

Passend bij het huidige reizigersaanbod, start Arriva op de Vechtdallijnen en in de Achterhoek vanaf maandag 25 mei 2020 weer met de reguliere dienstregeling voor trein. De veranderingen in de dienstregeling voor bus gaan in vanaf dinsdag 2 juni. Door de aanpassingen in de dienstregelingen gaan er in deze regio dus weer meer bussen en treinen rijden. Voorop staat dat het ov nog steeds geen uitje is en het verzoek om alleen te reizen met het ov als het echt noodzakelijk is.

Aanpassingen trein Vechtdallijnen en Achterhoek

Voor de treinen van de Vechtdallijnen en de Achterhoek herstarten we de reguliere dienstregeling al vanaf 25 mei. Dit is de dienstregeling die normaal gesproken in deze periode van het jaar ook altijd geldt. Op alle trajecten rijdt er dan twee keer per uur een trein. Op de Vechtdallijnen starten ook de extra spitsritten weer vanaf 25 mei. Uitzondering vormt de Daybreaker. Dat is de nachttrein tussen Arnhem en Winterswijk. Deze gaat nog niet rijden.

Aanpassingen bus Achterhoek/Rivierenland

In de Achterhoek en Rivierenland gaan de aanpassingen voor de busdienstregeling vanaf dinsdag 2 juni (na Pinksteren) van start. Voor bus wordt dan de zogeheten voorzomerdienstregeling ingezet. Dit is de reguliere dienstregeling die voor deze periode van het jaar altijd geldt.  

In de regio Rivierenland wordt de dienstregeling aangevuld met de scholierenlijnen vanaf dinsdag 2 juni.

De Vlinderdienstregeling, die normaliter met kleine bussen wordt gereden, start nog niet. Deze buslijnen worden nu, met uitzondering van Lochem en Bommelerwaard, gereden door grote bussen. De lijnen rijden een aangepaste vaste route. Zie voor de exacte routes de reisplanner.

Het is nog niet bekend wanneer de buurtbussen weer gaan rijden. Gezien het feit dat veel buurtbuschauffeurs in de risicogroep vallen, is daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid van belang. Zodra de buurtbussen starten, wordt ook de belbusdienstregeling weer opgestart.

Controles

In de komende periode vinden er in de treinen ook weer controles plaats om onder meer zwartrijden te voorkomen. De Arriva-medewerkers die deze controles uitvoeren, worden voorzien van de benodigde beschermingsmiddelen zoals een mondkapje om hun taken veilig uit te kunnen voeren. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het ov verplicht voor reizigers.

De aangepaste dienstregeling is te vinden op de website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/corona.