Aanvullend aangepaste dienstregeling voor Arriva Limburg Trein Zuid naar aanleiding van RIVM maatregelen

Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Arriva zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in haar dienstregeling. In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Aanvullend op de reeds gecommuniceerde aanpassingen volgt er nog één aanvullende wijziging op de dienstregeling die vanaf morgen wordt gehanteerd. Deze aanvulling heeft betrekking op de treintrajecten in Zuid-Limburg.

Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Wij vragen begrip voor deze situatie.  
 

Trein

 
NIEUW 
Op de treintrajecten in Zuid-Limburg wordt vanaf morgen 18 maart, tot nader order, een aangepaste dienstregeling gereden. Die aangepaste dienstregeling is vergelijkbaar met een dienstregeling zoals die regulier op een zaterdag wordt geboden.  
Het gaat specifiek om de volgende trajecten: 
RS 12 (Maastricht Randwijck - Roermond);  
RS15 (Kerkrade - Sittard) en de  
RS18 (Maastricht Randwijck - Heerlen) 
RE18 (Maastricht - Aachen)  

Voor de Maaslijn (RS 11) is vanaf dinsdag 17 maart al een aangepaste dienstregeling van kracht. Die dienstregeling en inzet is vergelijkbaar met de inzet die regulier tijdens vakanties wordt geboden.  

Bus 


Vanaf woensdag 18 maart rijden de bussen van Arriva in Limburg een aangepaste dienstregeling. De aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals deze tijdens reguliere vakantieperiodes geldig is. Dat betekent dat de schoollijnen (de lijnen met een 600-nummer zoals b.v. lijn 621) vervallen. Op deze manier bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling gedurende de hele dag én op alle dagen van de week. Dit geldt ook voor de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva. 

Buurtbuslijnen

 
Vanaf 16 maart zien we dat het aanbod van de buurtbuslijnen in Limburg afneemt. Vanaf vrijdag 19 maart rijden er geen buurtbuslijnen meer.  

Meer info? 


Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijzen we je naar de website www.arriva.nl/corona