Arriva wint MaaS-pilot Groningen Drenthe

Vandaag, dinsdag 1 december, heeft de Provincie Drenthe bekendgemaakt dat de MaaS-pilot Groningen-Drenthe (MaaS-pilot GD) “De Reiziger Centraal” aan Arriva Nederland gegund is. Dit is de laatste van de 7 landelijke MaaS-pilots geïnitieerd door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Arriva had eind 2019 al de opdracht gekregen voor de MaaS-pilot Limburg “Grenzeloze Mobiliteit”.

MaaS staat voor ‘Mobility as a Service’. De MaaS-pilot GD start op 1 december 2020 en loopt tot eind 2022. In die tijd wordt de dienst verder ontwikkeld.

De reiziger centraal

Het doel van de MaaS-pilot Groningen Drenthe is dat iedereen met de MaaS-app kan reizen: de reiziger centraal. De bestaande MaaS-app ‘Via-Go by Arriva’ wordt uitgebreid met functionaliteiten om de app toegankelijk te maken voor iedereen, bijvoorbeeld ook voor reizigers in het sociaal domein. Zo kunnen Wmo-reizigers straks de Wmo-taxi plannen, boeken en betalen als onderdeel van hun reis, in combinatie met bijvoorbeeld een bus- of treinrit.

7 landelijke MaaS-pilots

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in samenwerking met 7 regio’s 7 MaaS-pilots geïnitieerd. In elke pilot wordt een app ontwikkeld met een andere focus op een beleidsdoel of doelgroep. Elke app kent echter dezelfde uitgangspunten; alle vervoersopties in één app plannen, boeken, betalen en reizen. Van openbaar vervoer tot je eigen fiets en van deelscooter tot taxi. Arriva heeft de opdracht gekregen voor 2 van deze 7 MaaS-pilots; “Grenzeloze Mobiliteit” in Limburg en “De Reiziger Centraal” in Groningen Drenthe.

 

Via-Go by Arriva

Arriva gelooft dat mobiliteit anders kan (en moet!). Duurzaam en leefbaar. Toekomstbestendige keuzes voor de wereld om ons heen en om iedereen altijd in beweging te houden. Om steden en dorpen te verbinden, om mensen samen te brengen en voorzieningen bereikbaar te houden. Voor iedereen, elke dag. Daarom focussen we op MaaS en bieden we onze MaaS-app ‘Via-Go by Arriva’. Alle mobiliteitsoplossingen onder handbereik, afgestemd op de persoonlijke voorkeuren. Zo heeft de reiziger échte keuzevrijheid om flexibel van deur tot deur te reizen.