Arriva wint MaaS-pilot in Limburg

Vandaag heeft Arriva de aanbesteding van de Mobility as a Service pilot ‘Grenzeloze Mobiliteit’ gewonnen. Hiermee heeft Limburg de primeur met de lancering van het nieuwe landelijke platform Via-Go van Arriva. Met deze app wordt reizen van deur-tot-deur met zoveel mogelijk verschillende vervoersmogelijkheden gefaciliteerd. De pilot start in februari 2020 en heeft een looptijd van twee jaar. De pilot in Limburg is één van de 7 nationale MaaS-pilots en is door de provincie Limburg en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in samenwerking met Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar uitgeschreven.

Plannen, boeken en betalen in één app

Tijdens de pilot van twee jaar ontwikkelt Via-Go zich tot een oplossing waar de persoonlijke, ook internationale, mobiliteitsbehoefte van reizigers in Nederland, Duitsland en België, wordt gekoppeld aan een aanbod van verschillende, duurzame mobiliteitsvormen aan weerszijden van de grens. Onder andere deelfietsen, deelauto’s, taxi en het ov zijn onderdeel van een persoonlijk mobiliteitsadvies. Ook de eigen fiets, e-bike of auto kan hierin worden meegenomen. Met Via-Go kan de reis direct worden geboekt en betaald. De reisassistent begeleidt de reiziger vooraf en tijdens de reis. En bij onverwachte omstandigheden, zoals het weer of een omleiding, past de reisassistent het reisadvies desgewenst aan.

Via-Go vervangt huidige app

Arriva realiseert Via-Go in samenwerking met Tranzer en TURNN. Deze partners leveren bewezen technologie in de vorm van een multimodale reisplanner en mobile ticketing. Via-Go vervangt bij livegang de huidige reizigersapp van Arriva, waardoor de vervoerder direct klaar is om ook andere beschikbare modaliteiten naast het ov in heel Nederland in het reisadvies mee te kunnen nemen.

Mobility partner of choice

Met de introductie van Via-Go by Arriva vervult de vervoerder haar ambitie als mobility partner of choice. In samenwerking met opdrachtgevers en overheden start Arriva, te beginnen in Limburg, campagnes om consumenten en bedrijven te bewegen naar duurzame mobiliteitsvormen.