Op weg naar cashloos betalen in Limburg

Betalen met je pin of met je mobiel is in het dagelijks leven meer dan normaal geworden. Contant betalen kan nog wel, maar verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Wij omarmen deze ontwikkeling. In onze bussen in Limburg is het al sinds december 2016 mogelijk om met pin, contactloos of met creditcard een kaartje te betalen. Uiteraard kun je ook reizen met de OV-chipkaart of met een e-ticket. Om het OV makkelijker en veiliger te maken, streven we ernaar om in al onze bussen in Nederland geen contant geld meer te accepteren*.

Voor de regio Limburg is het moment bijna aangebroken om over te stappen naar cashloos betalen. Zodra wij de definitieve overstap maken, zullen wij logischerwijs eerst jullie uitgebreid van tevoren informeren.

Toch liever een kaartje kopen met contant geld?

Dat kan straks dus niet meer in de bus. Wel is het mogelijk om een e-ticket via de website te kopen. Je kunt wel nog met contant geld een kaartje bij een van de voorverkooppunten kopen. Onze Arriva OV Servicepunten verkopen alle vervoerbewijzen die je ook in de bus kunt kopen. Vanaf 15 januari zijn tevens de Dal Dagkaart Limburg Bus (6,50 euro) en de Dagkaart Limburg Bus (8,50 euro) ook te koop bij diverse VVV en Primera winkels.  Bekijk hieronder de adressen en openingstijden van de Arriva OV Servicepunten en bij welke VVV of Primera je terecht kunt:

Arriva OV Servicpunten
VVV winkels/agentschappen en Primera winkels

* Achtergrond
Naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 is Arriva al bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. De stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ zijn zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden; stabiele en goed functionerende techniek, overeenstemming met alle betrokkenen en goed geïnformeerde reizigers.