Verdere aanpassingen dienstregeling Arriva Limburg bus en trein naar aanleiding van RIVM adviezen

Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan heeft Arriva haar dienstregeling voor de treinen en bussen in Limburg aangepast. In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Arriva voert in overleg met haar opdrachtgever provincie Limburg nog eens verdere aanpassing door voor de dienstregeling van zowel trein als bus. Daarbij is het de verwachting dat deze dienstregeling de komende periode ongewijzigd zal blijven. Voor de buslijnen geldt dat deze vanaf 28 maart het hele weekend volgens een zondagsregeling rijden. Tijdens weekdagen blijven de aanpassingen zoals eerder al gecommuniceerd voor bus van toepassing. Voor alle treintrajecten geldt dat er vanaf 30 maart een uursdienst wordt geboden. Sommige trajecten krijgen ook een aanpassing in traject/eindstation.

Bus

Vanaf woensdag 18 maart rijden de bussen van Arriva in Limburg op werkdagen reeds een aangepaste dienstregeling. De aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals deze tijdens reguliere vakantieperiodes geldig is. Dit geldt ook voor de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva. Dat betekent dat de schoollijnen (de lijnen met een 600-nummer zoals b.v. lijn 621) vervallen.

Een aanvulling die vanaf zaterdag 28 maart op beide weekenddagen in zal gaan, is dat zowel op zaterdagen als op zondagen er een zondagsregeling wordt gereden tot nader order. De zondagsregeling geldt ook voor de feestdagen 27 april en 5 mei. Op die dagen zijn evenementen afgelast en wordt de reguliere dienstregeling (zaterdagregeling) aangepast. Buurtbuslijnen rijden vanaf 19 maart niet meer in Limburg. Dat zal de komende tijd zo blijven.

Trein

Voor alle treinlijnen geldt in Limburg reeds een aangepaste dienstregeling. Deze dienstregeling wordt voor de trajecten van Arriva vanaf maandag 30 maart verder aangepast tot een uurs-dienstregeling. Dat betekent dat er op elk treintraject van Arriva in Limburg elk uur een stoptrein zal rijden. Er rijden geen sneltreinen. De uursdienst start op weekdagen, net als in de reguliere dienstregeling, eerder op dan op een zaterdag en zondag. Enkele trajecten krijgen een ander eindstation.

Heerlen–Aachen Hauptbahnhof (v.v)

Vanaf maandag 30 maart rijdt er met een uursfrequentie een pendeltrein tussen Heerlen en Aachen (v.v.). De trein rijdt dus niet door, zoals normaal, tot Maastricht. Reizigers vanuit Duitsland naar Maastricht dienen in Heerlen over te stappen. De eerste trein op weekdagen van Heerlen naar Aachen gaat om 05.43 uur en vanuit Aachen naar Heerlen om 05.46 uur.

Maastricht Randwijck – Kerkrade (v.v.)

In tegenstelling tot de normale dienstregeling heeft de stoptrein, die vanaf 30 maart vanuit Maastricht Randwijck rijdt, niet het eindstation Heerlen maar Kerkrade. Op weekdagen vertrekt de eerste trein vanuit Maastricht Randwijck om 05.33 en stopt dan in Heerlen. Om 06.03 uur gaat de eerste trein in uursdienst vanuit Maastricht Randwijck door tot Kerkrade. Om 05.23 uur en 06.23 uur rijdt er een trein vanuit Heerlen naar Maastricht Randwijck. Vanaf 07.07 uur start de uursdienst op die vanaf Kerkrade elk uur door rijdt tot Maastricht Randwijck. 

Maastricht Randwijck – Roermond (v.v.)

Hier zijn geen veranderingen in het traject. Op weekdagen vertrekt de eerste trein in uursdienst om 05.36 uur vanuit Maastricht Randwijck naar Roermond. Om 06.00 uur vertrekt de eerste trein vanuit Sittard naar Maastricht Randwijck en om 06.34 uur start de uursdienst vanuit Roermond tot aan Maastricht Randwijck op.

Sittard- Heerlen (v.v.)

Het reguliere traject is Sittard-Kerkrade. In deze aangepaste uursdienstregeling stopt de trein echter in Heerlen. Reizigers die vanuit Kerkrade naar Sittard of omgekeerd willen moeten in Heerlen overstappen. Op weekdagen vertrekt de eerste trein om 06.22 uur van Heerlen naar Sittard. In omgekeerde richting vertrekt de trein om 06.48 uur in de richting van Heerlen.  

Roermond-Nijmegen (v.v.)

Hier zijn geen veranderingen in het traject. De eerste trein in uursfrequentie van Roermond naar Nijmegen vertrekt op weekdagen om 06.33 uur. Om 04.59 uur en 05.59 uur rijdt de trein al tussen Venlo-Nijmegen. De eerste trein in uursfrequentie op weekdagen tussen Nijmegen en Roermond rijdt vanaf 06.08 uur. Om 06.03 uur is er wel al een verbinding op weekdagen tussen Venlo-Roermond.

Reisinformatie

De dienstregeling wordt zichtbaar in de reisplanner op arriva.nl. Meer informatie over de aangepaste dienstregeling vind je vanaf nu op de website www.arriva.nl/corona .