Wijziging dienstregeling Zuidplas m.i.v. 14 juli 2019

Méér OV, anders reizen

De dienstregeling van Arriva in de Zuidplas (grofweg het gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam) wordt op 14 juli a.s. aangepast. Dat is misschien even wennen, maar wel een vooruitgang! We leggen je het hoe, wat en waarom uit. En wat het precies voor jóuw reis betekent.

Sinds december 2018 is de Zuidplas een station rijker: station Lansingerland-Zoetermeer. De sprinter van Gouda naar Den Haag doet dit station al ieder kwartier aan, maar nu stopt ook de RandstadRail lijn 4 (Zoetermeer - Den Haag) bij dit vervoerknooppunt. Bovendien zijn de nieuwe bushaltes in gebruik genomen. Tegelijkertijd is de treindienst Alphen a/d Rijn - Gouda de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zo rijden de treinen overdag ieder kwartier, en ‘s avonds en in het weekend elk halfuur tussen Gouda en Alphen a/d Rijn, en zijn er maar liefst twee extra stations gerealiseerd: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.

Al met al genoeg kansen om méér reis- en overstapmogelijkheden voor méér reizigers te creëren! 

Daartoe hebben we gekeken naar het totale aanbod van het openbaar vervoer in het gebied. Dus naar de dienstregeling van onze bussen, maar ook die van de metro’s van RET, de R-net trein van Gouda naar Alphen a/d Rijn én de trams van HTM. Kort gezegd: in de nieuwe dienstregeling sluiten al die lijnen beter op elkaar aan. Je hebt daardoor veel meer reisopties. Maar ook rijden onze bussen in veel gevallen vaker; zowel in de spits als in het dal en tijdens de weekenden. . Je ziet het hieronder. Hierin staan alleen de Arriva lijnen die veranderen. De overige lijnen blijven ongewijzigd.

Klik op de afbeelding om te vergroten
Klik op de afbeelding om te vergroten

Omdat er dan nauwelijks of geen bussen meer rijden op trajecten waarop ook al treinen, metro’s of trams rijden, kan het betekenen dat je een extra overstap moet maken. Geldt dat voor jou? Check dat hieronder vanaf 1 juli:

Ik wil een reis plannen

Van en Naar bestemming omwisselen