17 maart eerste Samen voor Groen-Boomplantdag!

17 maart a.s. is het zover: de eerste Samen voor Groen-bomen worden geplant. Bomen die reizigers en Arriva bij elkaar hebben gespaard, door donaties en via het Samen voor Groen-busabonnement. Dankzij de aanplant van deze nieuwe bomen halen we weer een deel van de CO2-uitstoot van onze busreizen uit de lucht, en maken we tegelijkertijd onze regio ook letterlijk groener.

Het Bentwoud

Voor deze eerste Boomplantdag hebben we een prachtige locatie in Zuid-Holland gevonden: het Bentwoud, een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop.

Teller: 2.800 bomen!

Maar liefst 1.400 bomen planten we in het Bentwoud. En net zo veel laten we er groeien op de Filipijnen, waar bomen nog meer CO2 opnemen. 2.800 bomen in totaal. En omdat we dat nooit alleen hadden kunnen bereiken, willen we de Boomplantdag ‘vieren’ met donateurs en anderen die achter Samen voor Groen staan. Heb jij je aangemeld voor de Samen voor Groen-nieuwsbrief? Dan krijg je een dezer dagen een uitnodiging om samen met je partner en/of kinderen zo veel bomen te komen planten als je maar wilt. We verwelkomen je graag met een hapje en een drankje, en een leuke presentatie over (het belang van) bomen. Maar meld je snel aan, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!

We gaan dóór

Natuurlijk gaan we ook na 17 maart gewoon dóór met Samen voor Groen. Want we hopen nog vele bomen te planten, steeds op een andere locatie in Zuid-Holland. Blijf je ons helpen?