5.000 nieuwe bomen dankzij reizigers van Arriva!

Dankzij reizigers van Arriva worden er in november weer 5.000 bomen aangeplant. In totaal zijn er sinds de start van ons Samen voor Groen-programma zo’n 23.000 bomen gespaard, waarvan er al 15.500 zijn geplant. We hopen volgend jaar maart nog eens 5.000 bomen te planten.

CO2-uitstoot kun je compenseren door bosprojecten. Omdat bossen in de tropen nog meer CO2 opnemen dan in Nederland, is het ook het meest effectief om daar de bomen te planten. Daarom worden de bomen dit keer geplant in het Kibale National Park in Oeganda; een van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika. Bomen kunnen er uitgroeien tot woudreuzen van wel 50 meter hoog. Maar door ontbossing in het verleden is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Een herbebossingstraject moet het nationaal park terugbrengen in zijn originele staat en het ecosysteem herstellen. Samen voor Groen-partner Trees for All werkt daaraan mee; Uganda Wildlife Authority is verantwoordelijk voor het beheer en behoud van het bos. Met het project steunen we tegelijkertijd de lokale bevolking.

Spaar mee voor Nederland!

5.000 bomen voor dit mooie project in Oeganda is natuurlijk heel goed, maar we hopen in maart volgend jaar weer minstens zo veel bomen te kunnen planten in Nederland! Waar, dat hoor je nog. Maar er zijn dus nog zo’n 2.500 bomen voor nodig. Help ook mee. Doe een donatie of sms nu direct SvG naar 4333 (3 euro per verzonden bericht).