Aangepaste dienstregeling vanaf 22 augustus in Zuid-Holland

De scholen gaan weer beginnen en voor veel mensen is de vakantie bijna voorbij. Arriva voegt daarom extra busritten toe in Zuid-Holland Noord. Maandag 22 augustus 2022 gaat de nieuwe dienstregeling van start. De vakantiedienstregeling wordt beëindigd en wij rijden op de meeste lijnen weer de geplande basisdienstregeling.

In de Leidse regio gaan we ook meer rijden, maar nog niet de volledig basisdienstregeling. We rijden de zogeheten lentedienstregeling. Dit is exact dezelfde dienstregeling als wij gereden hebben van februari tot de zomervakantie. Dit doen we omdat enerzijds het aantal terugkerende reizigers nog niet voldoet aan de verwachte groei die wij gehoopt hadden en anderzijds omdat we te maken hebben met onvoldoende beschikbaarheid van chauffeurs.

Arriva monitort dagelijks de reizigersaantallen en streeft ernaar om vraag en aanbod zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen. Waar nodig zet Arriva extra bussen in of wordt de dienstregeling tussentijds aangepast als het té druk mocht worden.