Nieuw: OV-museumlijn 10

Zin in een dagje museum?

Dan moet je in Leiden zijn! Want Leiden heeft voor ieder wat wils. Alleen al in de binnenstad en op het Bio Science Park zijn er maar liefst 13 musea. De nieuwe OV-museumlijn 10 verbindt die musea. Zodat je ook heel makkelijk twee musea kunt bezoeken - of nog even de binnenstad in kunt om te shoppen!

Nooit lang wachten

De OV-museumlijn rijdt dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus. Kijk op leiden.nl/museumlijn voor de dienstregeling of plan je reis van deur tot deur in onze reisplanner of in de Arriva-app.

OV-chipkaart of losse buskaart

Natuurlijk kun je op OV-museumlijn 10 reizen met je OV-chipkaart. Heb je geen OV-chipkaart of staat er onvoldoende saldo op? Je kunt ook bij de buschauffeur voor 2 euro een enkele reis (‘Gemakskaart’) kopen. Let op: In de bussen kan alleen met PIN of creditcard betaald worden. Met contant geld een Gemakskaart of OV-chipkaart kopen kan bij VVV Leiden (Stationsweg 26). Je Studenten OV Vrij Reizen-abonnement is niet geldig.

Drie kinderen gratis mee!

Per volwassene mogen drie kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis meereizen, zolang de totale reisgroep niet groter is dan 8 personen.

OV-museumlijndagkaart 

Vanaf oktober 2018 kun je o.a. op  OV-museumlijn 10 ook een OV-museumlijndagkaart kopen voor 4 euro. Daarmee kun je niet alleen onbeperkt met de OV-museumlijn reizen, maar mag je ook iedere andere stads- en streekbus nemen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Houd ook de websites van de musea en arriva.nl in de gaten voor aantrekkelijke combitickets (entree + OV).