Pinkpoptrein van Arriva naar Perspresentatie

Limburgse leeuw bereikt Amsterdam Centraal

Op woensdag 13 maart kwam de Pinkpoptrein van Arriva voor het eerst buiten de provinciegrenzen van Limburg. De trein werd namelijk ingezet voor een wel heel speciale reis. Een select gezelschap van winnaars van de Pinkpopprijsvraag van Buro Pinkpop, 3FM, en Dagblad de Limburger ging mee.

Hun reisdoel: de Perspresentatie van de 50ste editie van Pinkpop. De groep startte de reis op station Geleen Oost. Dit was een symbolisch startpunt omdat in die plaats ooit het eerste festival werd gehouden. Tijdens de reis, waarbij er tussentijds kort werd gestopt in Roermond en Eindhoven, gaven artiesten Lotte Walda, Stan Smeets en band A minor problem akoestische optredens.

A minor problem in de trein
A minor problem in de trein

De Arriva Pinkpoptrein is één van Arriva’s veertien bestemmingentreinen die deel uitmaken van de vloot van Limburgse treinen. De veertien bestemmingentreinen in Limburg werden tussen oktober 2017 en april 2018 “onthuld”. Behalve de naam aan de buitenzijde is ook een deel van de Pinkpoptrein, het toiletcompartiment, in de sfeer van de bestemming gebracht.  Zo ziet de reiziger die gebruik maakt van het toilet een uitverkocht Pinkpopveld voor zich en kijkt de Pinkpopmascotte toe vanaf het plafond.

Pinkpop trein in Amsterdam
Pinkpop trein in Amsterdam

Vanaf donderdag 14 maart rijdt de Pinkpoptrein weer op haar normale trajecten tussen Heerlen, Sittard, Roermond of Maastricht.