Door het coronavirus ziet het openbaar vervoer er heel anders uit. De overheid roept op: reis alleen als het echt nodig is. Als je toch moet reizen, reis verantwoord. Blijf thuis bij verkoudheid of griepklachten.

Door het coronavirus ziet Arriva zich genoodzaakt een aantal aanpassingen door te voeren in onze treindienstregeling en dienstverlening. We verwerken de wijzigingen zoveel als mogelijk, direct in alle reisplanners. Plan je reis daarom maximaal 24 uren van te voren en houd onze website in de gaten voor bijzonderheden. Wil je direct weten welke aanpassingen er zijn in jouw regio? Klik dan hier.

Mondkapje verplicht

In de trein of bus? Dan is een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Doe je mondkapje op, ruim vóórdat je instapt.

Draagt jouw buschauffeur of machinist geen mondkapje? Dat kan. De Rijksoverheid geeft aan: "Ook het personeel draagt een mondkapje. Tenzij ze in een afgesloten cabine werken of er is gezorgd voor 1,5 meter afstand tussen chauffeur en reizigers". Voor meer informatie klik je hier.

Houd afstand

Houd anderhalve meter afstand op het station, het perron en bij de bushalte. Houd ook bij het in- en uitstappen anderhalve meter afstand. In de trein en bus? Houd dan zoveel mogelijk afstand van elkaar. Ook als het eventjes iets drukker is.

Reis op saldo of met een e-ticket

Wie met de bus reist stapt voorlopig achterin. De deur aan de voorzijde blijft gesloten. Je kunt bij de chauffeur geen kaartje kopen. Dit is alleen in Zuid-Holland mogelijk. Betaal voor je reis en

Informatie voor reizigers met een lichamelijke beperking

Maak je door een lichamelijke beperking gebruik van een rolstoel? Onze chauffeurs helpen je gewoon bij het in- en uitstappen van de bus. Ze leggen de rolstoelplank uit. Probeer zoveel mogelijk zelfstandig in en uit de bus te rijden. Uit veiligheidsoverwegingen zal fysiek contact tussen jouzelf en de buschauffeur zoveel mogelijk vermeden worden.

Omdat onze treinen gelijkvloers zijn, kun je hier zelfstandig in- en uit de trein rijden.

In de trein staat met groene stickers op de ramen aangegeven op welke stoelen reizigers plaats kunnen nemen. Het gaat daarbij om alle stoelen bij het raam. Deze voorspelbaarheid maakt het voor met name reizigers met een visuele beperking eenvoudiger om een zitplek te vinden.