Werkzaamheden bij bushaltes in Gelderland

De digitale informatieborden bij bushaltes in Gelderland worden vervangen. De borden zijn namelijk verouderd. In opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel is de firma Surtronic vanaf maart 2022 gestart met de uitrol van de nieuwe digitale informatieborden. Het werk gebeurt buiten de spits, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben.

De nieuwe digitale informatieborden heten DRIS-displays (Dynamische Reis Informatie Systemen). Ze zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale informatieborden staat hoe laat de bussen vertrekken. Ook staat er informatie op over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes. Grote borden hebben LED-verlichting, zodat ze minder energie verbruiken. Kleine borden werken op een batterij die door zonnepanelen wordt opgeladen.

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling kun je ook online vinden. Klik hier om de dienstregeling te bekijken.