Heel Nederland Kies regio

Etickets

Reis je af en toe met Arriva? En heb je geen OV-chipkaart? Bestel dan online een e-ticket. Wel zo makkelijk!

Wat is een e-ticket?

Een e-ticket is een papieren kaartje voor de bus of trein. Op de website van Arriva kun je tickets kopen voor reizen met Arriva. Aan het einde van de bestelling kun je kiezen tussen het downloaden en uitprinten van een papieren ticket (het e-ticket) of het laden van een ticket in de Arriva app (het mobiele ticket)

Hoe bestel ik een e-ticket?

Je bestelt makkelijk en snel een e-ticket via de website van Arriva. Gebruik je de reisplanner om een reis met Arriva te plannen? Dan krijg je na het reisadvies direct de mogelijkheid tot het kopen van een ticket voor die reis. Je kunt ook direct naar arriva.nl/eticket gaan.

Diverse bus- en treinkaarten zijn ook als e-ticket te koop. Kijk daarvoor op de Arriva website van jouw regio, onder Abonnementen en kaartjes. Je regio selecteer je linksboven op het scherm.

Voor de bestelling van een e-ticket vul je de reis, de datum en het aantal in. Na het aanklikken van de koopknop worden een aantal persoonlijke gegevens gevraagd. Het e-ticket is namelijk persoonsgebonden. Deze gegevens dienen ook altijd overeen te komen met je identificatiebewijs. Tot slot, reken je het e-ticket af. Na de bestelling krijg je altijd nog een bevestiging in de mail. Download en print het e-ticket en je bent klaar om te gaan reizen.

Hoe reis ik met een e-ticket?

Als je op reis gaat, neem je je uitgeprinte e-ticket mee. Het e-ticket is je vervoerbewijs. In de bus en op de treinstations met paaltjes hoef je met het e-ticket niet in te checken.

Reis je met de trein?

Met je e-ticket op zak stap je in de trein. Inchecken is dus niet nodig. Op je e-ticket staat een vierkante code. Als er controle plaatsvindt in de trein, dan kan de controleur met deze code je e-ticket lezen. Kom je onderweg een station tegen met gesloten poortjes, dan kun je de poortjes openen met de code. Een poortje met een barcodelezer herken je aan het ‘scan ticket’ symbool op de rechter deur van het poortje, en aan het verlichte vlak aan de rechterzijde van het poortje. Houd de vierkante code voor de lezer van het poortje. Je kunt nu door het poortje en je reis vervolgen.

Reis je met de bus?

Als je de bus instapt, hoeft je niet in te checken. Wel laat je het e-ticket aan de buschauffeur zien. De buschauffeur kan zo nagaan of je met het juiste buskaartje reist. Bij controle in de bus, kan de controleur met de vierkante code het e-ticket lezen.

Goed om te weten

  • Je hoeft met een e-ticket niet in en uit te checken.
  • Bij controle moet een geldig identiteitsdocument worden getoond: paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs.
  • E-tickets die slecht zijn afgedrukt, die beschadigd, onleesbaar of slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn, worden geweigerd en als ongeldig beschouwd.
  • Print het e-ticket op A4 formaat in een liggende positie.
  • Klik hier voor de volledige voorwaarden van reizen met een e-ticket en mobiel ticket.