WerkenbijArriva Wijzig regio

Dit is Arriva

Arriva is actief in heel Nederland. In cijfers uitgedrukt, betekent dat meer dan 500.000 reizen per dag! We rijden 1.500 bussen en 147 treinen. Ook zijn we te vinden op het water met 14 waterbussen. Verder hebben we 60 touringcars en werken er 5.500 mensen bij ons!
Of je nu met de bus of trein gaat: wij zorgen voor een goede reis!

In cijfers

  • Meer dan 500.000 reizen per dag
  • Klanttevredenheid: 7,6
  • 1e plaats in de klantenbarometer
  • 1.500 bussen
  • 147 treinen
  • 14 waterbussen
  • 60 touringcars
  • 5.500 medewerkers

Onze kernwaarden

Arriva gaat uit van kernwaarden. Arriva is veilig, betrouwbaar, ondernemend, toegankelijk, betrokken en duurzaam.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons op nummer 1, daar begint alles mee. Wij zorgen voor een veilige reis voor onze klanten en voor optimaal veilige werkomstandigheden voor onze medewerkers.

Beloftes nakomen

Op die manier verdienen we het vertrouwen van onze reizigers, medewerkers en andere stakeholders. Bij Arriva gaat de reis zoals gepland en mocht dit een keer niet mogelijk zijn dan geven we meteen heldere informatie.

Ondernemend

Ondernemend zijn als het gaat om vervoersoplossingen. We ontwikkelen nieuwe vervoersconcepten waarmee we de reiservaring van onze reizigers blijven verbeteren en inspelen op veranderde behoeften. Met nieuwe betaalvormen in de bus zoals pinnen en contactloos betalen, bevorderen we de veiligheid.

Toegankelijk

Toegankelijk zijn door hoog in te zetten op comfort, gemak en klantgerichtheid.

Betrokken

Betrokken willen we zijn met ons motto ‘Goede reis’. In 2016 hebben we zoals beloofd 50 arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaam

Duurzaam zijn door te streven naar een minimale belasting van het milieu. Onze vestigingen maken we bijvoorbeeld energieneutraal en onze elektrische bussen en treinen rijden op groene stroom. 

Het hoofdkantoor van Arriva Nederland staat in Heerenveen. Arriva Nederland maakt deel uit van de Britse Arriva Group waar Deutsche Bahn eigenaar van is. De Arriva Group is als exploitant van personenvervoer met zo’n 60.000 medewerkers actief in 14 Europese landen.