Nieuw deelfietssysteem in Maastricht breidt uit naar 25 locaties

Arriva Limburg heeft per 1 september het eerdere deelfietssysteem van leverancier Nextbike  in Maastricht vervangen voor een eigen systeem met deelfietsen. De nieuwe blauwe fietsen zijn te vinden op de 10 al bekende deelfietslocaties. Het aantal locaties wordt binnenkort nog verder uitgebreid tot 25. In totaal komen er 250 deelfietsen in Maastricht. 
 
De nieuwe locaties waar de deelfietsen straks ook staan zijn o.a. op het Koningin Emmaplein, het Onze Lieve Vrouweplein, de Vissersmaas, het Stadspark, de Fort Willemweg, etc. De fietsenrekken én deelfietsen worden gefaseerd geplaatst vanaf eind september. Op de website arriva.nl/deelfiets en in de Hello-bike app worden de nieuwe locaties toegevoegd, zodra deze in gebruik genomen worden.

Fietsen vanaf 1 euro 
De deelfiets kan gebruikt worden worden met de Hello-Bike app. Op de fiets zit een QR-code die verwijst naar deze app in de Google Play of App Store. Na het registeren huur je gemakkelijk een deelfiets die geopend wordt via een bluetooth slot. De gebruiker betaalt voor de duur van het gebruik. Zodra de fiets terug wordt geplaatst in een officiële deelfietsstalling, stopt de betaling. Je fietst al vanaf 1 euro voor de eerste 20 minuten.  

Kansen voor deelmobiliteit 
De uitbreiding van het aantal deelfietslocaties biedt nieuwe kansen voor het fietsgebruik in Maastricht. Uit analyses van Zuid-Limburg Bereikbaar blijkt dat de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer en parkeren op afstand aanzienlijk vergroot wordt door het aanbieden van een deelfiets. Het gebruik biedt met name een oplossing voor het laatste stukje van de reis voor openbaarvervoerreizigers en automobilisten die parkeren op afstand.