Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland

Op veel lijnen veranderen dan de vertrek- en aankomsttijden van de bus. Ook worden extra ritten toegevoegd, terwijl andere komen te vervallen. We hebben vraag en aanbod zo goed als mogelijk op elkaar afgestemd. De belangrijkste wijzigingen per 11 december zetten we hier op een rij.

Buslijnen 1, 2, 3 en 4 - Stadsdienst Gouda

De routes van de stadslijnen 1, 3 en 4 worden aangepast. Dat betekent dat de vertrek- en aankomsttijd van je bus, maar misschien ook je opstaphalte verandert. Op 11 december introduceren we nog een nieuwe stadslijn: bus 2 tussen station Gouda en Westergouwe.

Buslijnen 1, 2, 3 en 4 - Stadsdienst Alphen aan den Rijn

De routes van de stadslijnen 1, 2, 3 en 4 veranderen. Zo gaan stadsbussen 1 en 2 via Avifauna (Hoorn) en De Baronie (Prinses Irenelaan) rijden. En de stadsbussen 3 en 4 rijden een kortere en snellere route door het bedrijventerrein Rijnhaven. In de avond en op zondag worden voortaan geen aangepaste routes meer gereden. Van alle stadsbussen verandert dus de dienstregeling. Stadsbussen 1 en 2 sluiten daardoor beter aan op de treinen.

Buslijnen 30, 31 en 37 – Katwijk

De buslijnen 30, 31 en 37 gaan volgens andere routes door Katwijk aan Zee rijden. Bus 30 rijdt naar Estec en weer terug, bus 31 rijdt naar Vuurbaakplein/Drieplassenweg en weer terug en bus 37 rijdt door de wijk Rijnsoever (Poolster). In de ochtendspits rijden bus 30 en 31 beide vijf keer per uur. Er vertrekt vanaf Katwijk Raadhuis dus tien keer per uur een bus naar Leiden Centraal (iedere zes minuten). In de daluren vervallen de korte ritten van buslijn 37 van Katwijk Raadhuis naar Leiden.

Buslijnen 30, 31, 38, 221 en 250 - Bio Science Park (BSP) Leiden

Vanaf 11 december rijden in de spitsuren meer bussen door het Bio Science Park. Buslijnen 221 en 250 rijden ‘s ochtends van Leiden Centraal naar de Darwinweg, Zernikedreef en Einsteinweg. In de middagspits wordt de route in omgekeerde richting gereden. Er is ook een nieuwe bushalte aangelegd voor het BSP: halte Ehrenfestweg bij de Plesmanlaan, die wordt aangedaan door buslijnen 30, 31 en 38.

Buslijnen 194, 196, 197, 292 en 293 - Krimpenerwaard

Bus 194 rijdt op werkdagen iedere dertig minuten tussen Metro Capelsebrug en Lekkerkerk. ’s Avonds sluit de bus voortaan beter aan op buslijn 197 (Bergambacht). Op zaterdagavond en zondag rijdt bus 194 tot Lekkerkerk De Loet. Ook bus 196 rijdt tot deze halte. Samen vormen ze de ringlijn Capelsebrug-Ouderkerk (bus196) -De Loet-Lekkerkerk-Capelsebrug (bus194).

Sneldienst 292 (Lekkerkerk) rijdt doordeweeks de hele dag een uurdienst tussen Lekkerkerk en Metro Capelsebrug. De bus rijdt niet meer via Krimpen Busstation. Ook sneldienst 293 doet Krimpen Busstation niet langer aan.

Qliners

De Qliners 361 en 365 rijden andere routes. Qliner 361 start bij station Sassenheim en rijdt via Lisse naar Schiphol; Qliner 365 krijgt een snelle route langs Leiderdorp naar Schiphol (niet meer over de A4). Buslijn 56 rijdt door Leiderdorp langs het Alrijne Ziekenhuis en Winkelhof (Engelendaal). In de avonduren en tijdens het weekend rijden de Qliners 361 en 365 een uurdienst. Ook Qliner 385 (van Noordwijk via Voorhout naar station Sassenheim) krijgt in Noordwijk gedeeltelijk een nieuwe route. In Sassenheim heb je een goede aansluiting op de treinen van en naar Schiphol en verder.

Verder introduceren we een nieuwe Qliner 366, die vier keer per uur tussen Leiderdorp en Leiden Centraal rijdt.

Belbussen

Buslijn 176/belbus 576 in Zoeterwoude Dorp wordt opgeheven en van buslijn 196/belbus 596 (Gouda-Ouderkerk aan den IJssel) verandert de dienstregeling op zondag. Op de buslijnen 165 en 177 worden op zondag overdag weer streekbussen ingezet.

Vakantiedienstregeling

Op alle buslijnen in de regio Midden-Holland wordt in de kerstvakantie 2016 een vakantiedienstregeling gereden. Bus 197 (Gouda Station – Schoonhoven Thiendenland) rijdt tijdens officiële schoolvakanties extra ritten in de middenspits.

Raadpleeg dienstregeling

Wil jij precies weten wat er gaat veranderen in de route en in de vertrek- en aankomsttijden? Raadpleeg dan via onderstaande knop de dienstregeling van jouw lijn.

Dienstregeling