Nieuwe dienstregeling Lelystad lijn 5

Vanaf zondag 2 juni is de dienstregeling van lijn 5 in Lelystad gewijzigd. De bus rijdt naar de wijk Hollandse Hout. Lijn 5 heeft hierdoor een langere route gekregen, daarom was het noodzakelijk voor de dienstregeling om de route van lijn 5 aan te passen.

In de ochtend rijdt de bus vanaf het station via de Larserdreef naar de wijk Hollandse Hout. De wijken Landstrekenwijk en Warande worden dan overgeslagen. Woon je in Landstrekenwijk of Warande? Dan kun je op de route naar het station instappen. Moet je in één van deze wijken zijn, dan kun je in de bus blijven zitten en op de terugweg uitstappen. (Ochtend (tot 12 uur) richting Hollandsehout rood en terug blauw.)

In de middag om 12.00 uur wordt de route omgedraaid. Vanaf het station rijdt de bus door de Landenstrekenwijk en Warande naar de wijk Hollandse Hout en rijdt de bus via Larserdreef terug naar het station. (Middag richting Hollandsehout, na 12 uur rood en terug blauw.)

Ook is de route naar Lelycentre gewijzigd. Vanaf het station rijdt de bus via de Agora en Centrumbrug rechtstreeks naar Lelycentre. Hiermee ontstaat een snellere verbinding van het station naar Lelycentre. Vervolgens rijdt de bus de huidige route van lijn 5 terug naar het station. De Atolwijk wordt voortaan in één richting bediend.

Kijk wat dit voor jou betekent! Plan je reis vooraf in de reisplanner.