Friesland en Waddeneilanden Wijzig regio

Werk aan het spoor Friesland Wijzig regio

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Onderhoud en verbetering van het spoor en stations kan op bepaalde momenten leiden tot hinder voor het treinverkeer. Een overzicht van de geplande werkzaamheden die van invloed zijn op de dienstregeling van de trajecten in Friesland, vind je hieronder.
Leeuwarden - Buitenpost

Leeuwarden - Buitenpost

van zaterdag 11 juli 2020
t/m woensdag 15 juli 2020

Oorzaak

regulier onderhoud aan het spoor

Gevolg

In verband met gepland onderhoud aan het spoor tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden er van zaterdag 11 juli t/m  woensdag 15 juli bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Ook in de nacht van vrijdag 10 juli op zaterdag 11 juli rijdt er een bus om 23.53 en 0.21 uur van Leeuwarden naar Buitenpost en een bus om 0.56 van Buitenpost naar Leeuwarden.

Advies

Gebruik de treinvervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Groningen - Buitenpost

Leeuwarden - Buitenpost

van zondag 19 juli 2020
t/m zondag 19 juli 2020

Oorzaak

regulier onderhoud aan het spoor

Gevolg

Door gepland onderhoud aan het spoor tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden er op zondag 19 juli bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.

Advies

Gebruik de treinvervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen. Reis alleen met de bus en trein als het echt nodig is. Moet je echt op pad? Reis verstandig. Houd 1,5 meter afstand op het perron, bij de halte en bij het in- en uitstappen. In de trein en bus is een mondkapje verplicht. En houd ook dan zoveel mogelijk afstand.