Groeten jullie allemaal mee?

Groet jij de buschauffeur en groet de chauffeur jou ook? Of is het ‘blik op oneindig’, je stapt met je mondkapje op de bus in, checkt in en je struint in één rechte lijn door richting een vrije zitplaats en rijden maar. Dit kan natuurlijk ook heel anders!

Je staat bij de bushalte. Je steekt je hand op naar de chauffeur. De bus stopt voor je neus, je stapt in, kijkt naar de chauffeur en je begroet hem of haar gewoon met een welgemeend goedemiddag, hallo, hoi of moi. Daar word niet alleen jij blij van maar ook voor onze chauffeurs maakt dat hun dienst weer een stukje beter.

Door de mondkapjes zien ze al bijna twee jaar alleen de ogen van de reizigers, de bijbehorende lach blijft verborgen onder het mondkapje. Kijk daarom eens wat vaker in de ogen van de chauffeur en groet hem of haar gewoon enthousiast terug. Dat maakt het leven mooi;  elkaar zien, elkaar groeten en allebei goedgemutst in de bus!

Buschauffeur Derk Jan: “Als mensen je groeten, heb je direct het gevoel dat je wordt gewaardeerd.  Kijk, er zit geen zak hooi achter het stuur. Soms lijkt het echt of de beschaving op sommige momenten ophoudt. Het zou gewoon heel prettig zijn dat je gewoon wordt gegroet. Kijk, ik snap het best hoor dat je ’s ochtends in alle vroegte niet altijd even spraakzaam bent maar een ‘goedemorgen’ moet er toch nog wel af kunnen, zou je denken. Een beetje fatsoen heeft iedereen wel. Het brengt in ieder geval de sfeer in de bus ten goede als je al vrolijk groetend de bus in stapt. En dat houdt het werk ook leuk.”

Buschauffeur Jurgen denkt dat het ook iets te maken heeft met respect hebben naar elkaar toe. “Dat krijg je als het goed is van huis uit mee. Als je als chauffeur maar gewoon netjes blijft volhouden en groeten, dan wordt die gewoonte vanzelf overgebracht op de reizigers.”

Om onder de aandacht te brengen en ‘mee te groeten’ zitten achterop al onze bussen in regio Oost vanaf nu speciale  ‘groet je mee-afbeeldingen’. In de bussen zelf draait de boodschap op de videoschermen. Groeten jullie allemaal mee? Kijk ook eens op groetjemee.com.