30 oktober: weer met de trein naar Weener

Lesen Sie die Meldung hier auf Deutsch

In december 2015 is bij een aanvaring de spoorbrug nabij Weener beschadigd geraakt. Vanaf zondag 30 oktober is er weer treinverkeer mogelijk naar Weener. Tussen Weener en Leer blijven stopbussen rijden. Daarnaast rijdt er eens per 2 uur een rechtstreekse snelbus tussen Groningen en Leer.

Busdienstregeling

Tussen Groningen en Weener kun je gewoon met de trein reizen. Tussen Weener en Leer kun je gebruik maken van de bus.

Plan je reis

Verbeterde aansluiting in Leer

Met ingang van 11 december bieden we op zondagen extra reismogelijkheden naar en van Leer. Hiermee wordt de aansluiting op de treinen van DB in Leer op zondag verbeterd.

Raadpleeg hier de dienstregeling

Rechtstreekse busverbinding

Er rijdt een rechtstreekse snelbus tussen Groningen en Leer. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft over te stappen van de trein op de bus. De bus vertrekt in Groningen vanaf halte P op het busstation. In Leer vertrekt de bus vanaf het voorplein van het station.

Er kunnen geen fietsen meegenomen worden in de bus. Helaas is de rechtstreekse bus ook niet toegankelijk voor reizigers met een rolstoel.

Vertrektijden

De eerste bus uit Groningen vertrekt van maandag t/m zaterdag om 6.30 uur en op zondag om 8.30 uur. De hele dag rijdt er dan elke 2 uur een bus. De laatste bus vertrekt om 20.30 uur. Aankomsttijd in Leer is .25 uur. De treinen naar Bremen vertrekken om .41 uur.

Uit Leer vertrekt de eerste bus van maandag t/m zaterdag om 7.30 uur en op zondag om 9.30 uur. Ook van Leer naar Groningen rijdt er dan elke 2 uur een bus. De laatste vertrekt om 21.30 uur. Aankomsttijd in Groningen is .25 uur.

Inchecken met OV-chipkaart

Om gebruik te maken van de vervangende bussen heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een eenmalige chipkaart zijn of een OV-chipkaart waarmee is ingecheckt op het betreffende treinstation. Daarnaast kun je op dit treintraject reizen met een e-ticket of het Niedersachsen-Ticket plus Groningen.

Fietsen en reizigers met een functiebeperking

Zoals eerder vermeld is het vanwege de inrichting van de snelbus niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Ook in de stopbus kan geen fiets worden meegenomen.
Wanneer je vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reist, is het wel mogelijk om met de stopbus en de trein te reizen. Deze zijn wel rolstoeltoegankelijk. De stopbus is echter niet geschikt voor een scootmobiel. Reis je met een scootmobiel, dan kun je dit voor aanvang van je reis kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900-2022022 (lokaal tarief, 2 cent per minuut). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd tussen Weener en Leer.