Groningen Wijzig regio

Werk aan het spoor Groningen Wijzig regio

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Onderhoud en verbetering van het spoor en stations kan op bepaalde momenten leiden tot hinder voor het treinverkeer. Een overzicht van de geplande werkzaamheden die van invloed zijn op de dienstregeling van de trajecten in Groningen, vind je hieronder.
Groningen – Delfzijl en Groningen - Eemshaven

Groningen - Delfzijl/Eemshaven

van zaterdag 7 november 0.00 uur
t/m zondag 8 november

Oorzaak

Werkzaamheden t.b.v. onderhoud bruggen en keerwanden stations

Gevolg

Werkzaamheden t.b.v. onderhoud bruggen en keerwanden stations.

Advies

Gebruik de trein vervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Leeuwarden – Buitenpost / Zuidhorn / Hurdegaryp

Leeuwarden – Buitenpost / Zuidhorn / Hurdegaryp

van woensdag 18 november
t/m maandag 30 november

Oorzaak

werkzaamheden extra sneltrein Groningen - Leeuwarden

Gevolg

In verband met werkzaamheden t.b.v. de extra sneltrein Groningen – Leeuwarden rijden er van woensdag 18 t/m vrijdag 20 november bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.

Op zaterdag 21 en zondag 22 november rijden er bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Zuidhorn. Van maandag 23 t/m zondag 29 november rijden er bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost.

En op maandag 30 november rijden er bussen i.p.v. treinen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp.

Advies

Gebruik de treinvervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.