Groningen Wijzig regio

Werk aan het spoor Groningen Wijzig regio

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Onderhoud en verbetering van het spoor en stations kan op bepaalde momenten leiden tot hinder voor het treinverkeer. Een overzicht van de geplande werkzaamheden die van invloed zijn op de dienstregeling van de trajecten in Groningen, vind je hieronder.
Groningen – Weener / Veendam

Groningen – Weener / Veendam

van zaterdag 10 oktober 02.00 uur
t/m maandag 19 oktober 05.00

Oorzaak

werkzaamheden in verband met de snelheidsverhoging ten behoeve van de extra sneltrein Groningen – Winschoten en regulier onderhoud aan bruggen en wissels.

Gevolg

Door werkzaamheden voor de snelheidsverhoging voor de extra sneltrein Groningen – Winschoten en door regulier onderhoud aan bruggen en wissels rijden er van zaterdag 10 tot en met zondag 18 oktober bussen i.p.v. treinen.

Plan je reis voor vertrek. Met de bus kan de reis tot 45 minuten langer duren.

Advies

Maak gebruik van de treinvervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Groningen-Delfzijl/Roodeschool

Groningen - Delfzijl / Roodeschool

van dinsdag 29 september
t/m dinsdag 29 september

Oorzaak

werk aan het spoor

Gevolg

Op dinsdag 29 september 2020 rijdt de eerste trein niet van Groningen naar Delfzijl, van Delfzijl naar Groningen en van Groningen naar Roodeschool. Neem de eerstvolgende reismogelijkheid met de trein.

Advies

Neem een trein later. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Groningen - Delfzijl

Groningen - Delfzijl

van maandag 12 oktober 2020 23.20 uur
t/m dinsdag 13 oktober 2020 05:00 uur

Oorzaak

Werk aan het spoor

Gevolg

Als gevolg van werkzaamheden tussen Sauwerd en Delfzijl in de nacht van 12 op 13 oktober 2020 kunnen de laatste twee treinen Groningen-Delfzijl v.v. niet rijden.

Advies

Gebruik de trein vervangende bussen. Bij deze werkzaamheden check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.