WerkenbijArriva Wijzig regio

Jaarthema

Arriva heeft ieder jaar een jaarthema. Dit jaar is dat ‘Diversiteit'. Daarover later meer! Vorig jaar was het jaarthema 'In balans'. We vinden het belangrijk dat we elke dag in balans zijn met werk, privé en onszelf. Het uiteindelijke doel daarvan is dat onze mensen de meest inzetbare medewerkers binnen de OV-branche zijn.

In balans zijn met jezelf is een belangrijke basis om goed te kunnen functioneren, zowel op het werk als thuis. Fysiek maar ook mentaal fit zijn, is belangrijk. We blijven elkaar continu inspireren om in balans te zijn. We werken daarbij met vier thema’s te weten:

  • Thuis op het werk; een goed werkklimaat met collega’s
  • In balans met jezelf; heb je de juiste energie en ben je in vorm
  • Balans tussen werk en organisatie; waar het gaat om Arbo, roosters, veiligheid en support
  • Balans tussen werk en thuis; waarbij thuis alles op orde is voor iedereen.      

Hoe blijven Arriva-medewerkers in balans?

Buschauffeur Theo Weijers houdt bijvoorbeeld de balans vast omdat hij druk bezig is met het opbouwen van fietsconditie om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Hij loopt al een paar jaren rond met dit beklimmingsidee.  “In 2018 moet het gaan gebeuren. Op een speciale ‘driewiel-ligfiets’ ga ik zes keer de berg op. Ik hoop dat ik andere chauffeurs kan warm maken om dit ook te gaan doen”, zegt Theo,  die al bijna 12,5 jaar buschauffeur is in Roermond.

Volgens Theo is het hebben van een doel zijn persoonlijke drijfveer om in beweging te komen. “Ik rij veel vroege diensten. Overdag ben ik druk en thuis ben ik ook nog vaak bezig met allerlei klussen.  Sporten komt bij mij dan vaak als laatste in de rij. Wanneer ik een doel heb waar ik naartoe kan werken, lukt regelmatig sporten mij wel. Als buschauffeur zit je veel. Als je dan niet oppast, word je binnen de kortste keren  tonnetje rond.”