Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Een zwart-wit close-up van de handen van een oudere vrouw.

Humberto Tan fotomuseum aan het Vrijthof Maastricht

Van 24 september 2023 tot en met 17 maart 2024 presenteert Fotomuseum aan het Vrijhof de tentoonstelling 'Morgen gaat het beter' van Humberto Tan. Een indrukwekkende selectie close-up portretten van 100-jarigen en foto's van hun handen en interieur.
Een zwart-wit close-up van de handen van een oudere vrouw.

Humberto Tan: 'Morgen gaat het beter'

Koop hier je speciale e-ticket

Ruim 3 jaar lang heeft Humberto Tan gewerkt aan een prachtige verzameling foto's en interviews, die soms indringend, ontroerend, vrolijk of verdrietig zijn. Met mensen uit Nederland en Suriname. In zijn gesprekken stelde hij iedereen vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook vroeg hij om een gezondheidstip.

Humberto Tan gelooft in de kracht van ouderen en heeft voor die groep al jaren een fascinatie. 'Morgen gaat het beter', naar een lied van Willy Derby uit 1939, sluit aan bij de rode draad die hij tijdens zijn gesprekken begon te ontdekken. Naast de wijsheid, energie en vitale gezondheid van de 100-jarigen, viel hem het eindeloze optimisme op om vooruit te blijven kijken. Geluk zit in de kleine momenten, vaak met familie en vrienden, die het leven de moeite waard maken.

Zijn inspiratiebron hiervoor was de moeder van mijn moeder: “Zij woonde 6 maanden per jaar bij ons. Als kind keek ik heel erg op naar mijn oma. Ze sprak alleen Surinaams en leerde me ook de taal. 's Middags had ze een kop vermicellisoep klaar met kippenvleugels. Zo lekker! Ik zag mijn oma altijd als een krachtige, wijze vrouw. Om haar 'bejaard' te noemen, kwam niet in me op. Voor mij was en is oud synoniem voor levenservaring en daar wil ik nog steeds graag van leren.”

Reizen met het OV naar Maastricht

Met de bus en/of de trein reis je makkelijk naar hartje Maastricht. Raadpleeg kort voor vertrek de reisplanner of plan je reis via de glimble app.

Plan je reis met onze reisplanner
Trein van Arriva bij station Klimmen Ransdaal op een zonnige zomerse dag.

Dal Dagkaart OV Fotomuseum Vrijthof

Hoe leuk is het om deze tentoonstelling samen met je opa of oma te bezoeken! Arriva heeft een speciaal aanbod voor kleinkinderen en hun opa of oma. Samen reis je voor €10,00 met de bus en de trein van Arriva naar Maastricht om deze tentoonstelling te bezoeken.

Koop hier je speciale e-ticket

Korting op toegang fotomuseum Humberto Tan

Op vertoon van het Arriva e-ticket krijg je op de reisdag voor jezelf én je opa of oma toegang tot de tentoonstelling 'Morgen wordt het beter' van Humberto Tan voor de prijs van 1 persoon (2=1). Je betaalt dan maar €12,50 voor twee personen. Dat is toch extra voordelig!

Op het e-ticket zelf lees je hoe het precies werkt.

Een knappe, oude, lachende vrouw met een bril op en haarband in over haar krullende haar lacht naar de camera.

Voorwaarden e-ticket

  • Geldig in alle Arriva-bussen in Limburg en op de Arriva treintrajecten Roermond-Maastricht Randwyck, Sittard-Heerlen, Maastricht Randwyck-Kerkrade Centrum en Maastricht – Aachen Hbf. (2e klas);
  • Geldig in de trein van ma. t/m vrij. van 9.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 6.30 uur. In het weekend en op feestdagen de gehele dag.
  • Geldig in de bus van ma. t/m vrij. na 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
  • Als dal dagretour geldig op een grensoverschrijdende rit met lijn 350;
  • Niet geldig op de grensoverschrijdende lijnen 44 en SB3;
  • Geldig voor 1 kleinzoon/-dochter én 1 opa/oma
  • Alleen geldig voor een reis naar het Fotomuseum aan het Vrijthof
Een zwart-witfoto met daarop een heel oude man in overhemd die in de verte staart, de muur achter hem is volgehangen met foto's.

Heel veel plezier bij deze tentoonstelling en een goede reis!