Direct naar inhoud
Blauwe bus rijdt door dorpje op Ameland.

Uitwaaien op de Wadden

Ervaar deze zomer het unieke vakantiegevoel op de Waddeneilanden. Laat je verrassen door de mooie uitzichten, ongerepte natuur, leuke dorpjes en gezellig strandtenten en terrasjes. Wij brengen je graag!
Blauwe bus rijdt door dorpje op Ameland.

Ontdek Vlieland en Terschelling

Vlieland

Het smalste Waddeneiland dat bekend staat om de rust en ruimte. Wist je dat dit eiland autoluw is? Volop ruimte om te genieten van de weidse natuur en het gezellige dorp Oost-Vlieland met leuke winkels en goede restaurants. Je bereikt Vlieland met de veerboot vanuit Harlingen. Hier brengen we je graag naartoe met onze bussen en treinen.

Terschelling

Ervaar het unieke eilandgevoel op Terschelling! Laat je verrassen door de mooie uitzichten, ongerepte natuur, leuke dorpjes en gezellige strandtenten en terrasjes. Wij verzorgen het busvervoer op Terschelling met comfortabele elektrische bussen. Je kunt hier betalen met je OV-chipkaart of een los kaartje kopen bij de chauffeur.

Samen met Rederij Doeksen bieden we een voordelig Trein + Boot arrangement aan; het Waddenretour. Dit ticket boek je gemakkelijk via de knop hieronder.

Vijf mensen staan op het drooggevallen wat op onder een felblauwe licht met zon hoog in de hemel.

Ontdek Ameland

Ameland is een veelzijdig eiland op slechts 45 minuten varen van de Friese vaste wal. Je vindt er gezellige dorpen, een heerlijk strand, (sport)evenementen, een golfbaan en natuurlijk dat typische eilandgevoel. Wist je dat Ameland van oudsher bekend staat om de Walvisvaart? Ontdek dit en meer in de Amelander musea.

Wij brengen je graag van Leeuwarden naar de veerhaven in Holwerd en weer terug. En uiteraard brengen we je graag tijdens je verblijf op het eiland van A naar B.

Reis naar en op het eiland met je OV-chipkaart of betaalpas.

Mensen op terras met glazen windscherm en daardoorheen is het strand van Ameland en de Waddenzee te zien.

Ontdek Schiermonnikoog

Schiermonnikoog. Eén van de meest wilde, ongerepte plekken van Nederland. Gevormd door zeestromen, wind en stuivend zand. En hoe klein het ook is, het is er rijk aan landschappen. Duinen, strand, bossen, polders en wad vormen en kleuren het eiland. Niet voor niets is het gehele eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Met één dorpje waar nog geen duizend mensen wonen, zijn auto’s overbodig. Het dorpje bezoek je gemakkelijk met het ov! Waar wacht je nog op?

Vijf bussen van Arriva schuin van voren gezien in de haven van Schiermonnikoog.

Ontdek Borkum

Sinds het voorjaar van 2018 rijden de treinen vanuit Groningen richting Roodeschool door naar het nieuwe station Eemshaven. Station Eemshaven is op loopafstand van de bootterminal die verbinding geeft met het eiland Borkum.

Combiticket

Met het Combi-dagticket Borkum Trein + Boot kun je vanaf ieder station in Groningen en Friesland met de treinen van Arriva naar de Eemshaven en vervolgens met de boot van AG Ems naar Borkum reizen. Met dit ticket ga je dezelfde dag ook weer terug. Kies de dag van het bezoek aan Borkum en koop hier direct je voordelige ticket(s).

Ouderwetse strandhuisjes met blauwwitte en groenwitte doeken staan op het strand van Borkum.