Nieuwe dienstregeling bus in Limburg

Op 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in. Graag willen we je informeren over de wijzigingen die worden doorgevoerd. Hieronder zijn de belangrijkste wijzigingen weergegeven.

Informatie per lijn, de online busboekjes en het zoeken van een reisadvies voor de nieuwe dienstregeling is vanaf begin december mogelijk op de website.

Wijziging busroutes Echt

Met ingang van de nieuwe dienstregeling wijzigingen de busroutes in de kern van Echt.  De streekbussen van Arriva bieden vanuit de regio in Echt een goede treinaansluiting, zowel richting Roermond als richting Echt.

De routes binnen Echt leveren regelmatig problemen op met de doorstroming  van het verkeer.

Smalle wegen en geparkeerde auto’s zorgen voor vertraging en gemiste aansluitingen. Daarnaast is gebleken dat het gebruik van de bushaltes in de kern van Echt zeer beperkt is.  De meeste reizigers hebben het station in Echt als vertrek- of bestemmingspunt.

In overleg met de gemeente Echt is daarom gekozen voor snellere routes vanuit de regio naar het station.

Lijn 60 (Roermond – Maasbracht – Echt) rijdt voortaan via de St. Janskamp – Zuiderpoort – Peijerweg naar het station.  De haltes Maasbrachterweg – Diepstraat – Oranjestraat – Kerkveldsweg vervallen.

Leerlingen van het Connect College kunnen gebruik maken van de halte Kelvinweg. Lijn 61 (Roermond – Montfort – Hingen – Echt) rijdt voortaan via de Rijksweg Noord – Bosstraat naar het station.  De haltes Begoniastraat – Noorderpoort – Oranjestraat – Kerkveldsweg vervallen.

Vanwege de aanleg van een veilige voetgangersoversteek op de Peijerstraat vervalt daar ook de bestaande halte Kortestraat. Reizigers met bestemming Echt Centrum kunnen gebruik maken van de halte “Echt, Centrum”  van lijn 60 en 61.  Daarnaast zorgt ook buurtbuslijn 792 voor de bediening van het centrum van Echt.

Wijzigingen busroutes Venlo

De stadsdienst van Venlo ondergaat ook enkele wijzigingen.  Centraal punt blijft natuurlijk het station Venlo , maar de buslijnen naar de wijken krijgen ieder een eigen lijnnummer.

De nieuwe lijnnummer is als volgt:

Lijn 1      : Station- Venlo Zuid – Tegelen – Kaldenkirchen (D) v.v.
Lijn 2      : Station – Blerick – Klingerberg v.v.
Lijn 3      : Station – Blerick – Vossener v.v.
Lijn 4      : Station – Casinoflat – Stalberg v.v.
Lijn 5      : Station – Groenveld – Centrum – Noorderpoort – Veegtes – Stalberg v.v.

Lijn 4 rijdt in Stalberg verder als lijn 5 en lijn 5 rijdt in omgekeerde richting in Stalberg verder als lijn 5. Met de gewijzigde route van lijn 5 verbetert ook de bediening van Noorderpoort en Veegtes.

De ‘avondvlinders’ hebben de volgende lijnnummers gekregen:

Lijn 6      : Blerick – Station Venlo – Tegelen v.v.
Lijn 7      : Station Venlo – Centrum – Stalberg v.v.

De avondvlinders hebben een vaste vertrektijd vanaf het station Venlo naar de wijk(en).  Voor reizen vanuit de wijk naar het station Venlo is vooraf reserveren – uiterlijk tot een uur voor vertrek – noodzakelijk via 0800-0224050 ( gratis )

Wijzigingen Toverland

Attractiepark Toverland is vanaf de nieuwe dienstregeling op alle dagen van de week met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Op werkdagen zorgt lijn (6)79 tussen Station Horst/Sevenum en Panningen voor deze verbinding.

In de nieuwe dienstregeling zorgt lijn 79 voortaan ook op zaterdag én zondag voor een ov-verbinding tussen Station Horst/Sevenum en Toverland.  Deze verbindingen zijn gericht op een aanvoer in de ochtenduren vanaf Station Horst/Sevenum naar Toverland en in de (na)middaguren op de vertrekkende gasten van Toverland naar Station Horst/Sevenum.

Bij Station Horst/Sevenum wordt aangesloten op de intercity Eindhoven – Venlo v.v.

In de zomer- en herfstvakantie in 2020 zullen er bij de speciale avondopstellingen waarschijnlijk extra avondritten rijden.

Raadpleeg bij een bezoek aan Toverland uw actuele reismogelijkheden via www.9292.nl.

Opheffen Nachtnet Maastricht

Het huidige nachtnet van Maastricht komt te vervallen in de nacht van zaterdag op zondag.

Arriva heeft drie jaar lang geprobeerd voor het uitgaanspubliek in Maastricht een veilige reismogelijkheid naar huis te bieden.  Zowel binnen Maastricht als voor een aantal bestemmingen in de regio. 

Gebleken is dat de belangstelling niet voldoende is om deze vorm van vervoer bedrijfsmatig voort te zetten.

Voor nachtreizigers van Maastricht naar Aachen zal de reguliere lijn 350 wel nog een nachtrit uitvoeren. Deze rit vertrekt om 00.16 uur vanaf Maastricht Station naar Aachen.

Tijdens Vastelaovend zullen de nachtelijke “Borrelbussen”  waarschijnlijk wél blijven rijden.

Raadpleeg tijdens Vastelaovend de actuele reismogelijkheden via www.9292.nl.

Wijzigingen bediening Greenport Venlo

Tot slot vervalt op lijn 70 het traject tussen Greenport Venlo en  Station Horst/Sevenum én de verbinding van lijn 671 tussen Greenport en Grubbenvorst. Gebleken is dat het feitelijk gebruik nog niet aan de eerdere prognoses heeft voldaan.

Reizigers met bestemming Greenport Venlo/Brightlands Greenport Campus kunnen voortaan op werkdagen met lijn 70 overdag elk half uur reizen tussen Venlo Station – Blerick Station – Brightlands Greenport v.v. Ook het Freshpark is hiermee met lijn 70  elk half uur bereikbaar.

Bij de halte Brightlands Greenport is een overstapmogelijkheid op het bedrijfsvervoer “Last Mile” van deelnemende Greenportbedrijven.

Met lijn 87 wordt bij de halte Jacob Roggeveenweg op Tradeport West eveneens een overstapmogelijkheid geboden op het bedrijfsvervoer “Last Mile”  van deelnemende Greenportbedrijven.