EMR Connect (ECON): Arriva partner in Euregionaal samenwerkingsproject voor beter grensoverschrijdend OV

Het Interreg Community Initiative, kortweg Interreg, is een Europees programma dat gefinancierd wordt door de Europese Unie, met name het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling dat de samenwerking tussen regionale gebieden in verschillende landen probeert te bevorderen.

Onder auspiciën van het Aachener Verkehrsverbund (AVV) werken 14 partners (Aachener Verkehrsverbund, Stadt Aachen, ASEAG, RWTH Aachen University, Provincie Limburg, Parkstad Limburg, Arriva Personenvervoer, Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens, TEC, De Lijn, NMBS, Liège Europe Metropole, Université de Liège, Universiteit Hasselt) uit de Euregio Maas-Rijn (Duitsland, België, Nederland) waaronder Arriva samen aan maatregelen om het grensoverschrijdend openbaar vervoer te verbeteren.

Doel van het project is concrete maatregelen te nemen op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn. Hiertoe werken transportbedrijven, autoriteiten voor openbaar vervoer, overheden en universiteiten samen en vormen een krachtig consortium in het kader van EMR Connect. Dit zal het grensoverschrijdend lokaal vervoer versterken en bijdragen tot een betere netwerkvorming van de subregio’s in de Euregio Maas-Rijn.

Om een duurzaam netwerk te creëren, pakt EMR Connect bestaande uitdagingen in grensoverschrijdend lokaal vervoer aan. Deze variëren van verbeteringen op het gebied van tarieven en diensten, digitalisering op het gebied van ticket- en passagiersinformatie tot het gebruik van e-bussen en het netwerken van verschillende vervoersmiddelen. De integratie van drie universiteiten versterkt de netwerkvorming in de onderwijs- en kennisregio. De uitvoering van de maatregelen binnen deze themagebieden maakt de Euregio Maas-Rijn aantrekkelijker als grensregio.

Meer weten? Bezoek de projectwebsite emr-connect.eu.