Home

Welkom bij Arriva

Wij, Arriva, gaan de komende 15 jaar het bus- en treinvervoer in Limburg verzorgen. Daar zijn we trots op! Trots dat we samen met de provincie Limburg het openbaar vervoer in Limburg gefaseerd mogen verbeteren, vergemakkelijken en beter verbinden.

The Sound of Arriva

Met ingang van zondag 11 december 2016 verzorgt Arriva het bus- en treinvervoer voor de komende 15 jaar in Limburg. De provincie en Arriva willen deze bijzondere dag een feestelijk tintje geven. En in Limburg doen we dat natuurlijk maar op 1 manier… met muziek! Daarom nodigen wij 30 Limburgse muziekgezelschappen uit om bij de onderstaande bus- en treinstations te komen musiceren tussen 12.00 en 15.00 uur en daarmee ‘The Sound of Arriva’ te maken.

Nijmegen Venray Weert
Roermond Sittard Brunssum
Venlo Heerlen Kerkrade
Vaals Maastricht

Inschrijven voor 'The Sound of Arriva' kan t/m 30 november a.s. Wij nodigen uiteindelijk graag rond de 30 acts uit. Mochten wij onverhoopt te veel aanmeldingen krijgen voor een specifieke locatie, dan volgt er een loting. Uiterlijk vrijdag 2 december ontvangen inschrijvers van ons een reactie.

Vanzelfsprekend ontvangen de musici e-tickets om gratis met Arriva te reizen op 11 december en zorgen wij voor een consumptie ter plekke. Hiernaast dingen alle acts mee naar de stimuleringsprijs van € 5.000,-, € 2.500,- en € 500,-. Het muziekgezelschap dat het meest enthousiast is en op originele wijze in het muziekstuk de verbinding legt tussen muziek en openbaar vervoer, wint de hoofdprijs. De winnaar stemt in om in januari 2017 nog een keer kort op te treden voor bijvoorbeeld een school of bejaardentehuis in de buurt.

Nieuwe dienstregeling: frequenter en sneller

Vanaf 11 december gaat de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van kracht. Daarmee zetten we vooral in op méér en snellere verbindingen tussen de drukke bestemmingen. De afgelopen periode hebben we onderzocht waar behoefte is aan méér treinen en bussen in een hogere frequentie. Dat hebben we vertaald in de inzet van meer ritten waar vraag is, maar vooral ook in snelle en meer directe routes. We hebben inzichtelijk gemaakt op welke plaatsen en tijden weinig reizigers gebruikmaken van het OV. Daar worden vaste lijndiensten vervangen en wordt maatwerk de norm. Dat wil zeggen: we rijden met kleine busjes naar de grotere knooppunten van trein en bus. ’s Avonds en in de weekends kun je vervoer bestellen, tegen de gebruikelijke tarieven.

Centraal in de nieuwe dienstregeling staan de vaste lijndiensten. Treinen rijden in de basis twee keer per uur en tussen Maastricht en Heerlen (alle dagen) en tussen Nijmegen en Venray (op werkdagen) vier keer per uur. Streekbussen rijden schema’s van minimaal twee keer per uur in de spits en één keer in de rustige uren en het weekend. Dat geldt ook voor de zogenoemde Qliners, comfortabele bussen die de knooppunten én de treinstations met elkaar verbinden; op een deel hiervan wordt vier keer per uur gereden. In de grote steden zijn de routes directer en korter en worden bestemmingen als scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en bedrijventerreinen beter bereikbaar.

Met de nieuwe dienstregeling behoudt 95% van de huidige reizigers zijn bussen en treinen, vaak in een verbeterde versie. Voor 5% van de reizigers is naar maatwerkoplossingen gezocht en gevonden.

Bekijk belangrijkste wijzigingen per regio