Werk aan het spoor Limburg Wijzig regio

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Onderhoud en verbetering van het spoor en stations kan op bepaalde momenten leiden tot hinder voor het treinverkeer. Een overzicht van de geplande werkzaamheden die van invloed zijn op de dienstregeling van de trajecten in Limburg, vind je hieronder.

Geen treinverkeer van/naar station Heerlen

van zaterdag 23 februari 2019
t/m zondag 24 februari 2019

Oorzaak

Werkzaamheden emplacement Heerlen

Gevolg

Arriva zet vervangend busvervoer in. Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen op de trajecten Hoensbroek-Kerkrade (RS15), Heerlen Woonboulevard-Heerlen (RS18) en Heerlen-Aachen Hbf (RE18). Op het traject Valkenburg-Heerlen (RS18 & RE18) rijden snelbussen.

Advies

Maak gebruik van vervangend busvervoer.

Geen sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht (RE18)

van zaterdag 9 maart 2019
t/m zondag 10 maart 2019

Oorzaak

Werkzaamheden aan het spoor.

Gevolg

Er rijden het hele weekend geen sneltreinen tussen Valkenburg en Maastricht. De stoptrein rijdt wél. Tussen Valkenburg en Heerlen geldt een aangepaste dienstregeling. Hierdoor kunnen vertrektijden en/of perrons afwijken van de reguliere dienstregeling.

Dienstregeling snelbus

Advies

Plan je reis voor vertrek en houd rekening met een langere reistijd. Tussen Valkenburg en Maastricht kun je gebruikmaken van de stoptrein (RS18) of van vervangend busvervoer (snelbus).