Werken bij Arriva Wijzig regio

ICT

De afdeling ICT verzorgt alle ICT-producten en diensten voor Arriva vanuit het hoofdkantoor in Heerenveen. Hierbij kan je voor wat betreft onze bedrijfsvoering denken aan de systemen van de OV-chipkaart, reis- en positie informatie, camerabewaking, meldingssystemen, planningen en roosters.

Maar we zorgen er ook voor dat alle collega’s op ieder moment van de dag kunnen inloggen in het systeem, zowel op kantoor als thuis. Onderdeel van onze ICT afdeling is daarom de servicedesk waar alle collega’s terecht kunnen met vragen en opmerkingen van het personeel.

Datawarehouse


Wij verzamelen veel data van bijvoorbeeld onze voertuigen, aantal reizigers of aantal incidenten. Alle data wordt uiteraard veilig opgeslagen maar onze specialisten van het datawarehouse kunnen hier ook management rapportages van maken en bepaalde data aan elkaar koppelen zodat informatie ontstaat. Dit kan informatie zijn voor operationele vraagstukken tot vergaande analyses en aggregaties op strategisch en tactisch niveau. Deze analyses geven inzicht zodat gedegen beslissingen gemaakt kunnen worden.