Arriva vervangt zijspiegels door camera’s

Vanaf 1 juli innoveert Arriva al haar elektrische Volvo bussen. De zijspiegels van de bus worden vervangen door camera’s. Arriva is het eerste openbaar vervoersbedrijf dat met het camerasysteem MirrorEye rijdt. De innovatie, die de veiligheid van de bus bevordert, is toegepast op alle elektrische bussen van Volvo die bij Arriva rijden. Het gaat om zeven net geïntroduceerde elektrische bussen in Den Bosch en 23 elektrische bussen die sinds vorig jaar maart in Leiden rijden.

Het gebruik van camera’s in plaats van spiegels komt de veiligheid ten goede. De camera’s geven een grotere kijkhoek, waardoor er geen dode hoek meer is. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om infraroodbeeld te tonen, waardoor de chauffeur óók in het donker beter zicht heeft. De camera’s zijn, net als de spiegels, zowel links als rechts aan de buitenzijde van de bus geplaatst. Bijkomend voordeel is dat ze kleiner zijn dan de spiegels en daardoor minder uitsteken. Binnenin de bus kunnen chauffeurs op gemonteerde schermen goed zien wat er aan de zijkant en achter de bus gebeurt. Alle chauffeurs krijgen een korte instructie over het gebruik van de camera’s.

De camera’s werden eerder al toegepast op enkele merken vrachtwagens. De camera’s die door Volvo op de elektrische bussen in Leiden en Den Bosch zijn geleverd, is een verder ontwikkelde versie hiervan.

Video
Hierbij een link naar een video die een compleet beeld geeft van deze innovatieve techniek: https://media.arriva.nl/web/174d5a4793a7897e/camera-s/

Over Arriva Nederland

Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer, actief in veertien Europese landen. In Nederland is Arriva met zo’n 5.500 medewerkers actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring