Arriva zet in MaaS-pilot Limburg de volgende stap 

Via-Go app nu in gebruik door reizigers van de Early Adopter Community 

Deze week zet Arriva een verdere vervolgstap in de MaaS-pilot Limburg (Mobility as a Service). De pilot in Limburg is één van de 7 nationale MaaS-pilots. De pilot richt zich, naast het aanbieden van deelvervoer, vooral ook op grensoverschrijdend vervoer. Een groep reizigers (de Early Adopter Community - EAC) start nu met het plannen, boeken én betalen en dus reizen met deze app.  

De EAC reizigers werken bij de provincie Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar, het Ministerie van I&W en Arriva. Zij gaan hun reizen plannen, boeken én betalen met Via-Go. Dat doen zij ook grensoverschrijdend in de Euregio en uiteraard conform de huidige corona-maatregelen. De komende periode worden de ervaringen van de EAC deelnemers gebruikt om Via-Go verder te ontwikkelen waarbij het verbeteren van gebruiksgemak voorop staat.  

Na de periode van reizen door de EAC deelnemers en het toepassen van verbeteringen die door de community worden aangedragen, gaat Via-Go live in Limburg. Daarna wordt het Via-Go platform landelijk uitgerold. Ook na livegang blijft de Via-Go volop in ontwikkeling. Steeds meer vervoersopties, zoals deelvervoerders en nieuwe functionaliteiten, worden de komende maanden toegevoegd, met als doel slimmer en duurzamer reizen te stimuleren.