Gemeente Gouda en Arriva starten met de Voor Elkaar Pas: toegankelijk en voordelig OV-reizen met de bus

Met de Voor Elkaar Pas kunnen Wmo-klanten van de GroeneHarthopper voortaan gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Hiermee worden de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen vergroot. De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart van Arriva, waarmee het reizen in het OV voor de Wmo’er toegankelijker wordt gemaakt. Gemeente Gouda en Arriva hebben op deze pas een uniek reisproduct ingericht, waardoor zij gratis en onbeperkt kunnen reizen in alle Arriva-bussen in de regio Zuid-Holland Noord.

OV-chipkaart op naam

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart op naam voor Wmo’ers die geldig is in het OV. Daarnaast kan de klant optioneel iemand gratis mee laten reizen in de bussen van Arriva in Zuid-Holland Noord, met de Voor Elkaar Pas begeleiderspas. De klant bepaalt zelf per rit wie er meereist.

Gemeente Gouda vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Mobiliteit van inwoners is hierbij belangrijk om eenzaamheid en sociaal isolement te voorkomen. Met deze pas vergoot de gemeente de bewegingsvrijheid van haar inwoners. Arriva is voortdurend bezig met de doorontwikkeling van haar reisproducten. Dit is in samenwerking met gemeentes en input van reizigers. Arriva is er trots op om deze rol te kunnen vervullen en de Voor Elkaar Pas nu in Gouda, als eerste gemeente in de provincie Zuid-Holland, aan reizigers aan te kunnen bieden.