Winterschoolliner naar het Markland College gaat weer rijden

Veilig en comfortabel reizen met de bus tijdens de wintermaanden

De winter met haar koude, natte en donkere dagen staat weer voor de deur. Ook dit jaar gaat de Winterschoolliner, speciaal voor van het Markland College Zevenbergen, vanaf maandag 28 oktober weer rijden. Met deze buslijn reizen leerlingen, forenzen en recreatieve reizigers comfortabel én veilig tussen Standdaarbuiten, Noordhoek, Klundert en Zevenbergen tijdens de wintermaanden. Reizen is mogelijk met de OV-chipkaart of met een abonnement.

De Winterschoolliner werd in oktober 2018 geïntroduceerd door Arriva samen met haar partners, gemeente Moerdijk en het Markland College. Dit jaar krijgt de Winterschoolliner een vervolg tijdens het tweede jaar van de pilot.

Comfortabel en veilig

In de huidige mobiliteitsmarkt is de fiets de vriend van de bus. “In de donkere natte wintermaanden is de bus comfortabeler én veiliger, zeker in landelijk gebied met vele donkere dijkweggetjes”, licht wethouder Thomas Zwiers toe. “De Winterschoolliner biedt dan uitkomst. De buslijn is afgelopen jaar enthousiast ontvangen. Het gebruik van de Winterschoolliner bleek het eerste jaar wel zeer wisselend, afhankelijk van dagsoort en weersomstandigheden. Het project gaat nu het tweede, laatste en bepalende jaar van de pilot in. Dus maak er vooral gebruik van, zodat de Winterschoolliner ook na 2020 blijft rijden”, aldus wethouder Zwiers.  

Dienstregeling

De Winterschoolliner (lijn 680) rijdt vanaf het ingaan van de wintertijd, vanaf maandag 28 oktober 2019 tot en met vrijdag 27 maart 2020, op weekdagen tussen Standdaarbuiten via Noordhoek, Klundert en Zevenbergen. Ten opzichte van het eerste pilotjaar is Klundert, halte Zevenbergse Poort, opgenomen in de dienstregeling. Deze speciale buslijn rijdt in de ochtend twee ritten tussen Standdaarbuiten en Zevenbergen, station NS via Noordhoek en Klundert en het Markland College. In de middagspits rijdt de Winterschoolliner twee ritten in tegengestelde richting. De ritten sluiten aan op de lestijden van het Markland College en de aankomst- en vertrektijden van de Sprinter van/naar Dordrecht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de dienstregeling en abonnementen op www.arriva.nl/winterschoolliners