Direct naar inhoud
Groene Arriva-trein rijdt door mistige weilanden.

Treinvervangende busverbinding Groningen – (Weener) - Leer (RS6)

Door een beschadigde spoorbrug rijden er geen treinen tussen Weener en Leer. We zetten bussen in tussen Groningen en Leer. Of reis vanaf Weener met de bus naar Leer.

Op deze pagina informeren we je over de actuele situatie. Je leest hier over je reismogelijkheden, hoe je je reis betaalt en hoe je reist met zware bagage of een beperking.

Een witte touringbus van Arriva rijdt door een bewolkt en bergachtig landschap.

Rechtstreekse snelbus

We rijden met een rechtstreekse snelbus tussen Groningen en Leer. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft over te stappen van de trein op de bus. De bus vertrekt in Groningen vanaf halte P op het busstation. In Leer vertrekt de bus vanaf het voorplein van het station.
Let op: Er kunnen geen fietsen meegenomen worden in de bus. Helaas is de rechtstreekse bus ook niet toegankelijk voor reizigers met een rolstoel.

Met de trein en stopbus

Wil je liever met de trein? Onze treinen rijden tussen Groningen en Weener. Tussen Weener en Leer kun je gebruik maken van de bus. Lijn 620 van onze collega-vervoerder Weser Ems bus sluit aan op de trein en brengt je in 20 minuten van Weener naar Leer of terug.

Let op: In de stopbus Weener-Leer zijn fietsen en scootmobiels niet toegestaan, maar rolstoelen wél.

Een blauwe Arriva-trein rijdt door een groen landschap onder een strakblauwe lucht vlak voor zonsopkomst.

Je reis betalen

Om gebruik te maken van de vervangende bussen heb je een geldig vervoerbewijs nodig. Dit kan een los ticket zijn of een OV-chipkaart waarmee is ingecheckt op het betreffende (trein)station. Losse tickets zijn te koop in het OV Servicepunt van Arriva in Groningen en het Serviceloket van DB in Leer. Daarnaast kun je op dit treintraject reizen met een e-ticket of het Niedersachsen-Ticket plus Groningen.

In- en uitchecken met de snelbus

Reis je met de rechtstreekse bus en betaal je met je OV-chipkaart? Dan kun je gewoon in- en uitchecken in onze bus. Je kunt ook in- en uitchecken op het treinstation Groningen en op station Leer. In Leer vind je de Arriva-incheckpaal binnen in de stationshal.

In- en uitchecken met de stopbus

Reis je met een OV-chipkaart met de trein tussen Groningen en Weener en vervolg je je reis met de stopbus tussen Weener en Leer? Check dan in bij de paal of het poortje op je vertrekstation en weer uit op je aankomststation. In Leer vind je de Arriva-incheckpaal binnen in de stationshal.

Je kunt niet in- of uitchecken in de Weser Ems bus. Daarom toon je je vervoerbewijs aan de chauffeur.

Extra informatie

Vertrektijden

De eerste snelbus uit Groningen vertrekt van maandag t/m zaterdag om 6.30 uur en op zondag om 8.30 uur. De hele dag rijdt er dan elke 2 uur een bus. De laatste bus vertrekt om 20.30 uur. Aankomsttijd in Leer is .25 uur. De treinen naar Bremen vertrekken om .41 uur.

Uit Leer vertrekt de eerste bus van maandag t/m zaterdag om 7.30 uur en op zondag om 9.30 uur. Ook van Leer naar Groningen rijdt er dan elke 2 uur een bus. De laatste vertrekt om 21.30 uur. Aankomsttijd in Groningen is .25 uur.

Reizen met grote bagage, fiets of rolstoel

In de snelbus is het mogelijk om een vouwfiets, kinderwagen, rollator en grote koffer mee te nemen. Deze grote bagage plaats je in het bagageruim onderin de bus. Wij vragen reizigers de chauffeur hierin te helpen.

In de snelbus is het niet mogelijk om een fiets, rolstoel of scootmobiel mee te nemen. Wij raden aan met de trein van/naar Weener te reizen en tussen Weener en Leer per taxi te reizen. In de stopbus Weener-Leer zijn fietsen en scootmobiels niet toegestaan, maar rolstoelen wél.

Reizen met groepen (10 personen of meer)

Ben je van plan om met een grote(re) groep te reizen met onze snelbus? Laat ons dan uiterlijk 3 dagen van tevoren weten op wanneer, hoe laat en met hoeveel personen je met de snelbus naar Leer of Groningen wilt reizen. Zo kunnen wij zorgen voor voldoende zitplaatsen voor jullie groep én de overige reizigers.

Je kunt dit via de volgende kanalen bij ons kenbaar maken:

WhatsApp          +31 9701 0256 677
Twitter                @Arriva_NL 
Facebook           Arriva Nederland
Telefonie            0800 0232545 (vanuit Nederland), 01801 003551 (vanuit Duitsland)

Reizigers met een functiebeperking

Het niet mogelijk om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in de snelbus Groningen-Leer. Als met een rolstoel of scootmobiel reist, is het wel mogelijk om met de trein tussen Groningen en Weener te reizen.

De stopbus is wél toegankelijk voor rolstoelen, maar niet voor een scootmobiel. Reis je met een scootmobiel, dan kun je dit van tevoren laten weten aan de klantenservice van Arriva via 0800 0232545 (geen gesprekskosten. Bel je met een mobiele telefoon, dan gelden wel de kosten van de telefoonaanbieder). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd tussen Weener en Leer. Minimaal 1 uur voor het reismoment kan er een taxi worden besteld.