Regio Sittard/Geleen

Sittard-Geleen is met drie treinstations een belangrijk knooppunt voor het OV in Limburg. Er komen meer directe bussen richting stations en een nieuwe busverbinding tussen Maaseik en Susteren met aansluiting op de treinen naar Roermond en Maastricht. Stads- en streekbussen rijden vanuit de woongebieden naar de belangrijke bestemmingen zoals de winkelcentra, het ziekenhuis, de Sportzone, Chemelot Campus en Maastricht Aachen Airport. De combinatie trein en bus zorgt voor snelle verbindingen richting zuiden, noorden en oosten. De kleinere kernen kunnen rekenen op lijnbussen en in de avonduren en weekenden op OV-lijntaxi’s.

  • Vanuit Maaseik, Roosteren, Dieteren, Susteren en Echt kun je van lijn 65 overstappen op stoptreinen naar Roermond, Sittard en Maastricht. In de avonduren en op zondag wordt deze verbinding een OV-lijntaxi.

  • Lijn 38 Nieuwstadt-Sittard rijdt voortaan ieder half uur. Tussen Nieuwstadt en Susteren station is geen busverbinding. Vanuit Sittard – Einighausen – Guttecoven - Berg aan de Maas gaat lijn 39 rijden via Limbricht naar Urmond. In Urmond is er een aansluiting op lijn 32/33 naar Stein, Elsloo en Beek. In de avonduren en op zondag rijdt deze buslijn als OV-lijntaxi.

  • De buslijnen 34 en 35 Sittard – Limbricht - Born rijden op maandag tot en met vrijdag en op zaterdag samen ieder kwartier. Vanaf Born rijdt lijn 34ieder half uur naar Grevenbicht en Obbicht en lijn 35 ieder half uur naar Holtum en Nedcar. (Nedcar enkel op werkdagen overdag).

  • De lijnen 32 en 33 van Stein naar station Beek-Elsloo rijdt via de Steinderweg, niet meer via de Koolweg – Michiel de Ruyterstraat.

  • Vrijwel alle stads- en streeklijnen rijden na een korte stop op het station door naar andere bestemmingen en woonwijken.

  • De wijken in het oosten van Sittard krijgen met lijn 30 en 31 twee buslijnen, die gezamenlijk ieder kwartier rijden tussen Kemperkoul en Station.

  • Ieder half uur gaat er een buslijn uit Parkstad-Noord vanaf station Sittard doorrijden naar de Sportzone (lijn 36 en 37).

  • Er komt een internationale snelbus SB3 van Sittard, via Tüddern naar Geilenkirchen.

  • De buslijnen 53 en 54 naar de plaatsen ten zuidoosten van Geleen (Spaubeek, Puth, Schinnen, Schimmert) veranderen nagenoeg niet. In de avonduren en op zondag rijdt de lijn Geleen-Schinnen als OV-lijntaxi.

  • De plaatsen Geulle (beneden en boven) en Brommelen krijgen een OV-shuttle naar Beek (centrum en station) en Bunde station. Sweikhuizen krijgt een OV-shuttle naar Geleen busstation. Meers krijgt een OV-shuttle naar Stein Centrum. Catsop en Elsloo Centrum krijgen een OV–shuttle naar station Beek-Elsloo en het centrum van Beek.