WerkenbijArriva Wijzig regio

Tjillie Sikkema

Yes! Ik mag gaan afstuderen bij Arriva Nederland. Dat was mijn eerste gedachte toen ik te horen kreeg dat ik de nieuwe afstudeerstagiaire van de afdeling Corporate Communicatie werd. Ik wilde graag bij Arriva Nederland afstuderen, om meer te weten te komen over de organisatie achter het openbaar vervoer van Arriva in Nederland. Daarnaast klonk zo’n dynamische afdeling als de afdeling Corporate Communicatie me als muziek in mijn oren!

Dagelijks te maken met pers, de corporate projecten, de website, social media kanalen en ga zo maar door. Zoveel verschillende werkzaamheden passeerden de revue. Daarnaast mocht ik mijn scriptie schrijven over het ontwikkelen van een contentstrategie, een onderwerp waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Een contentstrategie zorgt voor een rode draad tussen al deze digitale kanalen.

Gedurende mijn stageperiode heb ik enorm veel geleerd. Het meedraaien op zo’n dyamische afdeling, de open en informele bedrijfscultuur en een goede balans vinden tussen het schrijven van een scriptie en het meedraaien. In overleg met mijn stagebegeleider en school heb ik direct vanaf het begin duideijke afspraken gemaakt over de verdeling scriptie/meedraaien. Dit is mij goed bevallen en uiteindelijk ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Sterker nog, ik ben daarna als communicatiemedewerker blijven werken op de afdeling. Mijn geluk kon niet op, niet alleen door de werkzaamheden, maar ook door alle collega’s. Dus ben je op zoek naar een afstudeerstage waar je veel kunt leren, verantwoordeijkheid krijgt en een afdeling waarbij je echt onderdeel van het team bent? Dan hoef je niet langer te zoeken en ben je bij Arriva Nederland op het juiste adres.