WerkenbijArrivaNieuw Wijzig regio

Traineeship Vervoerkunde Wijzig regio

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld en meewerken om reizigers ook in 2040 hoogwaardig en modern openbaar vervoer te bieden? Ben jij iemand met een sterke drang om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen? Lees dan snel verder over het Arriva Traineeship!

Wat kan je verwachten van het Traineeship Vervoerkunde?

Het Arriva Traineeship is opgezet voor jonge talenten die een vliegende start willen maken in hun carrière. Dagelijks vervoert Arriva 500.000 reizigers naar hun bestemming. Hier gaat een complex logistiek proces achter schuil. Jij krijgt de kans om hier onderdeel van uit te maken en mee te denken hoe we ons materieel en onze mensen zo optimaal mogelijk kunnen inzetten om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je werkt in een multimodale omgeving: bussen & treinen binnen één bedrijf. Het Traineeship is opgedeeld in 3 blokken van een half jaar waar je inhoudelijk de diepte in kunt:

 • Ons doel om tot Zero Emissie exploitatie van bussen en treinen te komen, biedt kans voor innovatieve vervoersconcepten. Jij denkt mee in die ontwikkeling.
 • Je draagt bij aan het optimaliseren van logistieke planningen, zoals dienstregeling, personeel- en materieelinzet. Je maakt kennis met diverse planningsprogramma’s (o.a. HASTUS, Netplan) en leert het vak on-the-job van ervaren en enthousiaste vervoerplanners en vervoerkundigen.
 • Je krijgt de kans om actief mee te werken aan een aanbesteding in een multidisciplinair projectteam.

Kortom, een diversiteit aan werkplekken binnen een innovatieve, (inter)nationale logistieke omgeving! Op deze manier krijg je een goed beeld van de organisatie en ervaar je in de praktijk welke functie het beste bij je past. Doorloop je het Traineeship Vervoerkunde met succes, dan kun je een vaste aanstelling krijgen voor bijvoorbeeld de functie van vervoerplanner, vervoerontwikkelaar, spoorontwikkelaar of vervoerkundig manager.

Wat bieden wij?

Intensieve begeleiding en Training

Naast je manager als je eerste aanspreekpunt in de business, word je gekoppeld aan een HR-Development Specialist, een buddy en een mentor. De HR Development Specialist faciliteert jou in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling, en helpt je bij het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP). Je buddy (ex-trainee) maakt je wegwijs in de organisatie. Een mentor is een collega met een senior functie, die je begeleidt met verschillende vraagstukken, zowel persoonlijk als professioneel. Bovendien biedt Arriva georganiseerde trainingen met andere trainees,  word je lid van de Graduate Club en Young Arriva!

Arbeidsvoorwaarden

Naast een uitstekende pensioenregeling,  8% vakantietoeslag en reiskostenvergoeding kun je rekenen op een maandsalaris boven marktconform. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen per jaar en heb je flexibele werktijden. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers fit blijven en bieden je daarom een bedrijfsfitness regeling aan. Verder kennen wij een collectieve ziektekostenverzekering en een Arriva vrij vervoerpas zodat je in heel Nederland met onze vervoersmiddelen kan reizen!

Naar wie zijn wij op zoek?

Voor het Traineeship Vervoerkunde zijn wij op zoek naar ambitieuze starters.

 • Je hebt een (bijna) afgeronde HBO of WO bachelor of master in een
  vervoerskundige of logistieke richting en hebt maximaal 2 jaar
  werkervaring na afstuderen;
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen;
 • Innoveren zit in je bloed, je bent zelf startend, proactief en prestatiegericht;
 • Je bent flexibel qua houding en reisbereidheid;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Interesse?

Als jij in het profiel past, nodigen wij je van harte uit om jezelf  kandidaat te stellen voor het Arriva Traineeship via sollicitatie@arriva.nl LET OP Half maart 2020 gaan de vacatures weer open! Om die reden staat er nu nog geen vacature live.

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken met HR en senior managers en een online assessment. Kom je door de gehele sollicitatieprocedure, dan start je dit jaar nog als Trainee Vervoerkunde!

Bekijk het Management Traineeship.