WerkenbijArriva Wijzig regio

Selectiestappen Wijzig regio

Hieronder lees je meer informatie over de selectiestappen voor de opleiding tot buschauffeur. Al een rijbewijs D? Dan is een testrit doen niet meer nodig.

E-assessment

Nadat jouw sollicitatie is beoordeeld ontvang je een uitnodiging voor een e-assessment. Scoor je op norm? Dan nodigt de recruiter je uit voor een gesprek.

Gesprek Recruiter

In dit gesprek is het belangrijk dat je bijvoorbeeld goed kunt uitleggen waarom jíj buschauffeur wilt worden en waarom jíj de geschikte kandidaat bent voor het opleidingstraject.

Gesprek Teammanager

Ook in dit gesprek is het van belang dat je goed kunt motiveren waarom je buschauffeur wil worden en waarom jij geschikt bent voor de opleiding. Er kunnen ook wat vragen over de uitslag van je psychologisch onderzoek worden gesteld. In dit gesprek is er uiteraard ruimte om vragen te stellen.

Testrit  

Samen met een instructeur maak jij een testrit in een lesbus. Deze testrit maak je bij een, door ons geselecteerde, rijschool in de regio. Je gaat dan de openbare weg op. De instructeur rapporteert tijdens de testrit bijvoorbeeld hoe goed je in de spiegels kijkt en hoe je de bochten instuurt. Deze testrit duurt ongeveer een uur.

Psychologisch onderzoek

Je ontvangt van, een door ons geselecteerd, psychologisch instituut een vragenlijst en officiële uitnodiging. De vragenlijst moet minimaal één dag vóór het gesprek met de psycholoog door jou worden ingevuld. De test wordt afgenomen door een psycholoog op een locatie van het psychologisch instituut in de regio. Tijdens het psychologisch onderzoek ga je in gesprek met een psycholoog die doorvraagt op bepaalde gebeurtenissen uit je verleden. Daarnaast maak je een capaciteitentest, waarbij bijvoorbeeld jouw reactiesnelheid wordt gemeten.

Medische keuring

Is de uitslag van het psychologisch onderzoek positief? Dan mag door naar de medische keuring. Deze vindt plaats bij een keuringsarts in de regio. Je ontvangt een officiële uitnodiging van een, door ons geselecteerde, keuringsinstantie. Let op: Je bent verplicht een gezondheidsverklaring mee te nemen naar de medische keuring. Deze vraag je aan via mijncbr.nl Je hebt hiervoor een geldige Digi-d code nodig. Zonder gezondheidsverklaring kun je níet medisch gekeurd worden! De arts stuurt de gezondheidsverklaring door naar het CBR. Binnen enkele weken krijg je de gezondheidsverklaring toegestuurd.

Houd de post maar ook je digitale mijn CBR-omgeving in de gaten. Vraag de gezondheidsverklaring aan zodra de uitslag van psychologisch onderzoek positief is! Vraag de gezondheidsverklaring a.u.b. via de online route aan, dit is de snelste manier om je gezondheidsverklaring te krijgen. Doe dit bij voorkeur niet met een formulier van de gemeente. Zodra de keuringsinstantie de terugkoppeling op de keuring door heeft gegeven ontvang je van ons bericht. Is alles in orde? Dan hoef je alleen nog een VOG aan te vragen.

Aanvragen VOG

Tot slot vraag je een VOG aan, je vult je gegevens in en klikt de functie buschauffeur aan en voldoet de betaling. Binnen enkele weken ontvang je de VOG per post.

Selectiestappen voor kandidaten die een BBL opleiding of versnelde opleiding willen doen

Selectiestappen voor kandidaten die al een rijbewijs D hebben

  1. E-assessment Testned
  2. Psychologisch onderzoek Testned
  3. Gesprek Teammanager
  4. Aanvragen gezondheidsverklaring
  5. Medische keuring
  6. VOG aanvragen

Solliciteren