WerkenbijArriva Wijzig regio

Top Employer

Op 1 februari 2018 is Arriva Nederland gecertificeerd als Top Employer Nederland 2018. Het behalen van dit certificaat past goed bij onze ambitie om in 2020 beste werkgever in het OV te zijn.

Lees interviews met onze mensen

Top Employer betreft een toetsing van ons HR-beleid en -procedures op 9 verschillende thema’s. Vanuit deze certificering krijgen organisaties feedback hoe zij ten opzichte van andere Top Employers, toonaangevende werkgevers binnen alle branches, ervoor staan. Zo kunnen organisaties vanuit hier verbeteringen in hun HR-beleid en -procedures doorvoeren.

Het Top Employers Institute beoordeelt wat wij onze werknemers aanbieden aan de hand van de volgende 9 thema’s: 

  • Talent Strategy
  • Workforce Planning
  • On-boarding
  • Learning & Development
  • Performance Management
  • Leadership Development
  • Career & Succession Management
  • Compensation & Benefits
  • Culture

Arriva Nederland heeft de Top Employers certificering ontvangen omdat ons personeelsbeleid op alle criteria de vereiste minimumwaarden heeft overstegen.

Lees special NRC: de moderne werkgever

Top Employers Institute

Het Top Employers Institute is een onafhankelijke organisatie die de arbeidsvoorwaarden van toonaangevende werkgevers wereldwijd erkent, gemeten tegen een internationale standaard. Hierdoor worden alleen wereldwijd de leidende werkgevers als Top Employers gecertificeerd.

In het kader van de Top Employersprocedure moeten de deelnemende bedrijven een uitgebreid onderzoeksproces doorlopen: het internationale HR Best Practices Onderzoek van het Top Employers Institute. Om de  certificering te verkrijgen, moeten ze aan een hoge standaard voldoen. Ter waarborging van de validiteit van het proces worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen.

Een stap verder

Als gecertificeerd Top Employer kan Arriva Nederland een jaar lang met trots het exclusieve keurmerk dragen. Het keurmerk is niet alleen een herkenbaar symbool van onze succesvolle werknemersomgeving in de voorbije twaalf maanden, maar toont ook ons commitment om met onze werknemers samen te werken om een nog betere werkgever te worden. Vanuit de Top Employers certificering hebben wij een goed beeld gekregen hoe wij ons HR-beleid en -procedures verder kunnen optimaliseren. Hier gaan wij dan ook hard aan werken om ons werkgeverschap verder te kunnen versterken.

Het brengt ons een stap dichterbij het waarmaken van onze ambitie: de beste werkgever in het OV in 2020!

Wil je meer weten over de certificering en het profiel van onze onderneming als Top Employer, bezoek dan www.top-employers.com.