WerkenbijArriva Wijzig regio

Voorman Henri van Vuuren

Henri van Vuuren is vanaf juni 2011 als meewerkend voorman betrokken bij de opstart en inrichting van Werkplaats Trein in Zutphen.

“Het was een hele ervaring om te zien wat er allemaal bij komt kijken om zo’n  werkplaats gereed te krijgen, voordat je hier mag werken aan een trein.  Ik heb me vooral bezig gehouden met de treintechniek, outillage in de werkplaats, speciale gereedschappen, benodigde opleidingen en de invulling van monteurs. Om onze trein beter te leren kennen ben ik daarvoor regelmatig in Polen en Zwitserland geweest bij treinleverancier Stadler. Vanaf 2012 heb ik mij, samen met collega’s, bezig gehouden met het in de praktijk brengen van alle processen en procedures, opleidingen verzorgen en het aansturen van de monteurs. Ter ondersteuning was ook Stadler in Zutphen aanwezig.”

Sinds 2015 houdt Henri zich meer bezig met kennistrainingen, coördinatie van opleidingen, technisch begeleiden van speciale projecten, applicatie- en softwarebeheer van de treinsystemen, praktijkbegeleider voor  BBL-leerlingen en stagiaires en het technisch ondersteunen van monteurs. “Daarnaast heb ik ook de opleiding voor Installatietechnicus/werkverantwoordelijke voltooid, omdat we in de trein te maken hebben met laag- en hoogspanningsonderdelen: hier moet veilig aan gewerkt kunnen worden.”

Henri vindt het OV een dynamische wereld, die elke dag weer voor verrassingen zorgt. “Je blijft leren, ervaren en bijsturen. Ik leef voor techniek en ik voel me er prima bij. Ik ga elke technische uitdaging aan en dat wil ik ook jonge techneuten meegeven: het overwinnen van een technisch probleem -die zijn er altijd-  levert veel op voor het bedrijf en voor jezelf voldoening  en werkvreugde. Uiteindelijk willen we een doel halen: elke dag de treinen zonder problemen laten rijden.