Werken bij Arriva Wijzig regio

Buschauffeur - Enver Bektas Wijzig regio

Mijn naam is Enver Bektas, ik ben buschauffeur in Venlo. Ik ben al sinds april 2012 werkzaam in het OV als buschauffeur, nu Arriva (voorheen Veolia). Toen in 2012 buschauffeurs nodig waren voor pendelritten tussen de Floriade en station Venlo ben ik voor die tijd mijn rijbewijs D gaan halen via het uitzendbureau, toen ik die gehaald had mocht ik meteen bij Veolia beginnen via het uitzendbureau.

Ik had van een collega gehoord dat er voor de Floriade Venlo pendelchauffeurs nodig waren, ik was toen nog vrachtwagenchauffeur en heb meteen contact gezocht met het uitzendbureau die de chauffeurs regelde voor dit evenement. Na een gesprek mocht ik mijn rijbewijs-D via het uitzendbureau gaan halen en met succes. Ik ben natuurlijk voor die tijd al op sollicitatiegesprek geweest, en kreeg te horen dat ik meteen na het behalen van het rijbewijs mocht beginnen bij Veolia als buschauffeur. Na mijn start als pendelchauffeur ben ik in totaal 2 dagen gaan pendelen tussen het Floriade terrein en het Venlo station. Mij werd medegedeeld dat ik per direct op de lijndiensten mocht overstappen, ze hadden daar ook nieuwe buschauffeurs nodig. Nadat ik wat lijnverkenning gedaan had mocht ik meteen zelfstandig de bus op. Na 6 maanden voor het uitzendbureau gewerkt te hebben kreeg ik meteen een vaste aanstelling.

Je bent de hele dag door bezig met het vervoeren van passagiers die allemaal met een andere bedoeling gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit op zich is al een hele leuke gedachte, jij bent als chauffeur natuurlijk verantwoordelijk om te zorgen dat dit op een zo veilig mogelijke manier gebeurd. Daarbij kom je met verschillende mensen uit verschillende culturen en streken in gesprek, zo heb je altijd een ander verhaal.

Verder is het beroep van buschauffeur voor mij een hobby dat mijn werk geworden is, ik heb altijd al graag op de weg gezeten en dit doe ik nu eigenlijk de hele dag, je bent de kapitein van jou eigen schip, met alle vrijheden. We hebben nooit een dag die hetzelfde is, elke dag rijden we een andere route. We zijn verder tussen alle collega’s een hele hechte groep, op zijn tijd een geintje en als het nodig is met zijn allen een tandje er bovenop.

Arriva is een hele goede werkgever, er wordt veel aandacht besteedt vanuit Arriva aan het personeel. Mocht je een probleem of een vraag hebben kun je altijd bij jou directe leidinggevende terecht. Die dan vervolgens er alles aan doet om je te helpen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de leidinggevende, maar ook voor jou directe collega’s zoals planner en/of materiaalbeheerder, eigenlijk al het personeel die zich bezig houdt om de passagiers zo tevreden mogelijk te houden. Ook binnen Arriva wordt er gezorgd dat alle het personeel bijgeschoold wordt (zo waar nodig) en natuurlijk de bijscholing voor de Code-95.

Arriva heeft regelmatig ook interne vacatures zoals treinmachinist, steward, planner en techniekmedewerker en nog veel meer, dus binnen Arriva kun je alle kanten op. Er is oog voor talent en capaciteiten van de medewerkers.