Trainees Stef Windt & Gerald Hoekstra Wijzig regio

Stef Windt & Gerald Hoekstra zijn momenteel bezig met het traineeship Vervoerkunde.

De enige dag bezig in de operatie tussen de machinisten of buschauffeurs en de dag daarna bezig met een aanbesteding op het hoofdkantoor. De platte organisatie en de landelijke dekking van Arriva zorgen voor een afwisselende en verantwoordelijke baan. Dat is precies wat ons zo aanspreekt.

Na het afstuderen bij Arriva werd ik aangenomen voor het traineeship Vervoerkunde.

Gerald (27) studeerde 2,5 jaar geleden af bij Arriva en is niet meer weggegaan. “Na het afstuderen heb ik nog een halfjaar doorgewerkt en toen ben ik aangenomen voor het logistiek traineeship. Daar kreeg ik veel verantwoordelijkheid. Zo ben ik betrokken geweest bij de implementatie van een nieuw vervoerscontract op Schiphol. In april zijn we daar beginnen te rijden tussen de terminals en vliegtuigen die niet aan de slurf staan. Om dat voor elkaar te krijgen waren er verschillende logistieke puzzels waar ik alleen verantwoordelijk voor was, zoals het maken van de chauffeursdiensten en alles verwerken in de planningssystemen. Je wilt natuurlijk wel dat alles goed gaat op de eerste dag. De komst van corona zorgde voor wel wat stress op het laatste moment, waardoor plannen regelmatig wijzigden. Toch zijn we succesvol van start gegaan.

Ik heb mogen meewerken aan een dienstregeling voor een aanbesteding.

Stef (22) kwam via het traineeship bij Arriva terecht en werkt inmiddels anderhalf jaar aan diverse projecten. Na een uitgebreide training in ons planningsprogramma en het maken van een dienstregeling heb ik mogen meewerken aan het opstellen van een dienstregeling voor een aanbesteding. In de tussentijd ben ik ook verantwoordelijk voor de reisinformatie van de Waterbus. Sinds de zomer maak ik diensten voor de chauffeurs en reisinformatie in de regio Achterhoek. De balans vinden tussen de wensen van chauffeurs en een efficiënte uitvoering is hierbij de leukste puzzel. Het is ontzettend gaaf om je eigen planning op straat te zien rijden.

Waarom een traineeship bij Arriva?

Zowel het management als het logistieke traineeship van Arriva zijn zo opgezet dat je op drie verschillende plekken een halfjaar komt te werken. Daardoor krijg je de kans om een overzicht van het hele bedrijf te krijgen en leer je overal collega’s kennen. Gerald: “Naast mijn opdracht op Schiphol heb ik onder andere gewerkt in de regio Zuid-Holland, Limburg en op het hoofdkantoor. Doordat Arriva veel heeft georganiseerd op regionaal niveau krijg je in de regio een goed beeld van alle processen die er spelen om het openbaar vervoer te laten rijden. Het is bijvoorbeeld ontzettend leerzaam om een dag mee te lopen met een machinist. De cultuur bij Arriva is heel toegankelijk en daardoor kun je veel van elkaar leren.” Naast de verschillende opdrachten die je als trainee bij Arriva doet, krijg je ook uitgebreide training en coaching. Arriva is een internationaal bedrijf wat actief is in 14 landen in Europa, waardoor je niet alleen in Nederland kansen hebt, maar ook in het buitenland ervaring op kan doen. Stef vult aan: “Op onze tweede werkdag vertrokken we al richting Londen voor een training en ontmoeting met alle internationale trainees bij Arriva. Met hen hebben we nog steeds contact en wisselen we ideeën en voorbeelden uit andere landen uit. Al met al hebben we beide in het traineeship een hoop ervaringen en vaardigheden opgedaan, die we ook de komende jaren mogen gaan toepassen in de continue veranderende wereld van het openbaar vervoer.”