Zuid-Holland Wijzig regio

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden over het Regio Abonnement.

UitgeklaptUit welke andere vervoerbewijzen en abonnementen kan ik kiezen als ik geen Regio Abonnement wil?

Gemakskaarten en Kinderritkaarten bij de buschauffeur

Bij de buschauffeur kun je nog steeds losse buskaartjes kopen. De prijs hangt natuurlijk af van de reisafstand, maar meestal is het iets minder voordelig dan reizen met een OV-chipkaart. Je kunt in de bus uitsluitend pinnen of betalen met je creditcard.

Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen onder bepaalde voorwaarden gratis of extra voordelig met volwassenen mee.

Meer informatie

Groepsticket Bus schoolklas of bso

Met de hele klas of bso op reis? Kies het Groepsticket Bus. Er kunnen maximaal 15 kinderen en drie begeleidende volwassenen reizen op één Groepsticket. Voor groepen groter dan 15 kinderen is er een extra ticket nodig.

Meer informatie

E-tickets

Maak jij een reis met Arriva, zonder over te stappen op een bus of trein van een ander vervoerbedrijf? Dan kun je gemakkelijk en snel een e-ticket kopen via de reisplanner. Vul je vertrekadres en bestemming in, selecteer je reisdatum, en vink aan of je een enkele reis of retour wilt maken.

Meer informatie

Reizen op saldo

Je kunt op saldo reizen met een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart in heel Nederland en bij alle vervoerders!

Meer informatie

Landelijke abonnementen

Reis je met meerdere vervoerders en vaak buiten je eigen regio? Dan biedt een landelijk abonnement je wellicht het meeste gemak en voordeel. Je hebt dan één abonnement voor al je reizen met de bus, de tram en de metro en/of met de trein in heel Nederland. Er zijn veel verschillende landelijke abonnementen. We noemen er vijf:

Altijd korting

Voor 19,50 euro per maand of 195,00 euro per jaar krijg je altijd 20% korting in de bus, de tram en de metro. In de spits én tijdens de daluren. Bij alle vervoerders in heel Nederland. Scholieren (12 t/m 18 jaar) krijgen zelfs 40% korting!

Netabonnement

  Met het Netabonnement kun je in de spits én tijdens de daluren onbeperkt reizen met de bus, de tram en de metro bij alle vervoerders in Nederland, voor 303,55 euro per maand of 3.035,50 euro per jaar. Reizigers van 4 t/m 18 jaar en 65-plussers betalen een reductietarief: 200,35 euro per maand of 2.003,50 euro per jaar.

  OV Vrij

  Met OV Vrij reis je zorgeloos door heel Nederland met elk openbaarvervoermiddel wanneer je maar wilt. Bovendien geeft het abonnement je tijdens de voordeeluren recht op 40% korting voor (maximaal) drie medereizigers. Je kunt ook met korting bij-abonnementen bestellen voor gezinsleden. Kijk voor meer informatie op ns.nl.

  OV Voordeel

  OV Voordeel is een (maand- of jaar)abonnement waarmee je met 20% korting reist in de bus, de tram en de metro in heel Nederland. In de spits én tijdens de daluren. Het abonnement is uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met het Altijd Voordeel treinabonnement van NS. Je laadt OV Voordeel als supplement op je persoonlijke OV-chipkaart. Het abonnement is te koop bij de kaartautomaten en servicebalies van NS.

  Sentire

  Sentire is een abonnement voor blinde en slechtziende reizigers die af en toe gebruikmaken van de bus, de tram, de metro en/of het openbaar vervoer over het water. Je betaalt met Sentire de reguliere reiskosten (reizen op saldo), maar je krijgt een verlaagd instaptarief van 1,20 euro (het reguliere instaptarief is  4 euro). Je kunt dit abonnement kopen bij de balies en loketten van alle openbaarvervoerbedrijven behalve NS, maar ook schriftelijk aanvragen via ov-chipkaart.nl.