Direct naar inhoud
Kun je vinden wat je nodig hebt?
Vrouw staat lachend naast rood-witte buurtbus in Brabant

De buurtbus

De buurtbus is een kleine bus voor maximaal acht personen. Deze bus wordt gereden door vrijwilligers. De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling en route.

Langs de route van de buurtbus kun je ook buiten de haltes in- en uitstappen, mits de bus veilig kan stoppen. Steek je hand op om aan te geven dat je wilt instappen.

Wist je dat je nu ook heel makkelijk kunt in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard en mobiel!? Gemakkelijk en zonder gedoe.

Let op! De informatie verschilt per regio. Selecteer jouw regio hier.

Informatie per regio

Alleen in de regio's Zuid-Holland, Gelderland, Fryslân, Noord-Brabant en Limburg kunt u gebruik maken van de buurtbus of lijntaxi.

Een elektrische Arriva-bus rijdt op straat, met een man achter het stuur, terwijl op de achtergrond een sloot en bomen te zien zijn.

Rijd mee met de Arriva Buurtbus

Ook vrijwillige buurtbuschauffeur worden?

Dat kan bij Arriva in verschillende regio's. Als buurtbuschauffeur help je de wijde omgeving met het ov bereikbaar te houden. Een mooie manier om je in te zetten voor onze maatschappij. Heb je rijbewijs B en minimaal 4 uur per week tijd? Meld je dan gelijk aan via deze link.